Κατοικίδια

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Ο ΔΙΚΤΑΜΟΣ''
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ''
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΑΠΑΡΗ''
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

weightdogromanou.jpg

Tα παραπάνω κιλά του κατοικιδίου σας μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο χαριτωμένο, αλλά αυξάνουν και τον κίνδυνο να εμφανίσει σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση. Αν ο σκύλος ή η γάτα σας σας μοιάζει ολοστρόγγυλος, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία, για να βελτιώσετε κι εσείς την υγεία σας.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν οι ιδιοκτήτες σκύλων έμαθαν ότι τα ζωάκια τους ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κινητοποιήθηκαν και οι ίδιοι να αρχίσουν να γυμνάζονται περισσότερο, καταφέρνοντας να αδυνατίσουν τόσο οι ίδιοι όσο και τα κατοικίδιά τους.

Κάντε μία επίσκεψη στον κτηνίατρό σας.

Ο κτηνίατρός σας θα σας πει αν το βάρος του κατοικιδίου σας είναι καλό ή όχι και πόσες θερμίδες θα πρέπει να καταναλώνει καθημερινά, για να χάσει σταδιακά βάρος. Ο κτηνίατρός σας θα συστήσει είτε μία light τροφή, είτε περιορισμό των θερμίδων που λαμβάνει καθημερινά ο τετράποδος σύντροφός σας. Επίσης, θα σας συστήσει αύξηση της άσκησης και της κίνησης του ζώου σας.

Μην παραλείπετε τους καθημερινούς περιπάτους.
Μπορεί να νομίζετε ότι όσο εσείς λείπετε στη δουλειά, ο σκύλος σας τριγυρνάει μέσα στο σπίτι άρα εκτονώνεται, οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι η άσκηση του σκύλου σας δεν θα πρέπει να αφήνεται στην “τύχη” της. Φροντίστε να κάνετε καθημερινά μαζί του μια μεγάλη βόλτα, διάρκειας τουλάχιστον μισής ώρας.

Τρέξτε.
Κάθε ράτσα σκύλου μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφό σας στο τρέξιμο. Οκ, σίγουρα ένα τσιουάουα δεν θα μπορέσει να τρέξει εύκολα 5 χιλιόμετρα, αλλά με ένα τσιουάουα μπορείτε να κάνετε πολλά σύντομα σπριντ. Για τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων τα πλέον κατάλληλα είναι τα golden retriever. Ωστόσο, η αύξηση της απόστασης θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Επειδή ο σκύλος σας σας αγαπάει, θα αντέξει να τρέξει μαζί σας όσο μακριά κι αν πάτε, αν όμως αυτό δεν γίνει σταδιακά, μπορεί να τραυματιστεί. Φροντίστε να αυξάνετε την απόσταση κατά ποσοστό 10% κάθε εβδομάδα και φροντίστε να σταματάτε για νερό. Επίσης, μην τρέχετε με τον σκύλο σας αν είναι μικρότερος από 18 μηνών, γιατί μέχρι το διάστημα αυτό, οι αρθρώσεις του δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς.

Και οι γάτες μπορούν να είναι fit.
Τα αγαπημένα χόμπι μιας γάτας είναι η χαλάρωση και το φαγητό. Γι΄αυτό και η άσκηση είναι πολύ σημαντική για τη γάτα σας και δεν πρέπει να την παραλείπετε. Εξασφαλίστε ότι η γάτα σας θα έχει 2-3 5λεπτα έντονου παιχνιδιού καθημερινά. Για να κινείστε τόσο εσείς, όσο και η γάτα σας, μπορείτε να τρέχετε μέσα στο σπίτι σας ή στη σκάλα του σπιτιού σας, κρατώντας ένα laser pointer—οι γάτες το λατρεύουν.

Σημάδια ότι το κατοικίδιό σας παχαίνει.
Δεν είστε σίγουρος/η αν το κατοικίδιό σας είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Τα παρακάτω τεστ θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε αν θα πρέπει να το πάτε στον γιατρό.

Ο έλεγχος των πλευρών
Όταν χαϊδεύετε το ζώο σας, θα πρέπει να μπορείτε να αισθάνεστε με το χέρι σας ελαφρά τα πλευρά του. Αν τα πιέζετε και νιώθετε να υπάρχει λίπος, τότε είναι ώρα για δίαιτα.

Το τεστ της κοιλιάς που κρεμάει
Κοιτάξτε τον σκύλο σας ή τη γάτα σας από το πλάι. Αν η κοιλιά του "κρεμάει", θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Όπως και για τους ανθρώπους, έτσι και για τα κατοικίδια, το κοιλιακό λίπος είναι το πιο επικίνδυνο είδος λίπους.

Το τεστ της κλεψύδρας
Παρατηρήστε τον σκύλο ή τη γάτα σας από πάνω. Θα πρέπει να έχει σχήμα κλεψύδρας. Αν είναι πιο μονοκόματο, τότε είναι ώρα να αρχίσετε να ασκείστε.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

variosox