Κατοικίδια

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

catclaws.jpg

Τα νύχια είναι το όπλο που έδωσε η φύση στη γάτα σας για να μπορεί να κυνηγάει. Έτσι και το γεγονός ότι πού και πού θέλει να τα... ακονίζει έχει τη βάση του στα ένστικτά της. Οι γάτες γρατζουνάνε για διάφορους λόγους.

Ένας είναι η άσκηση και η διασκέδαση, ενώ ένας άλλος είναι το μαρκάρισμα της περιοχής τους. Έχουν μικρούς αδένες στις πατούσες τους, που αφήνουν μια μυρωδιά που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν.
Μην προσπαθήσετε λοιπόν να τη σταματήσετε ακόμη κι αν αυτό που έχει πέσει στις... οπλές της είναι το πόδι της αγαπημένης σας πολυθρόνας...
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Όπως είπαμε, πρόκειται για ένστικτο που δύσκολα μπορεί να καταπιεστεί ή να αποβληθεί.
Μια καλή λύση είναι το ονυχοδρόμιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα αγοράσετε ένα ονυχοδρόμιο αρκετά στέρεο ώστε να αντέχει μια ενήλικη γάτα που ασκείται πάνω του. Βάλτε το κοντά σε ένα σημείο όπου συνηθίζει να γρατζουνάει και αν τη δείτε να ετοιμάζετε να γρατζουνίσει κάτι άλλο, καθοδηγήστε την στο ονυχοδρόμιο.
Αν επιμένει να γρατζουνάει ένα συγκεκριμένο έπιπλο, προσπαθήστε να καλύψετε το συγκεκριμένο σημείο με κάτι που δεν θα της αρέσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης ώστε να κάνετε την επιφάνεια κολλώδη.
Για να δώσετε ένα αυστηρό σήμα στη γάτα σας ότι το γρατζούνισμα συγκεκριμένων σημείων δεν επιτρέπεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψεκαστήρι νερού. Ένα σύντομο ψέκασμα θα της δώσει ένα σαφές και γρήγορο μήνυμα ότι το γρατζούνισμα του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν επιτρέπεται.
Περιποιηθείτε τα νύχια της. Το κόψιμο των νυχιών μειώνει την επιθυμία της να γρατσουνά και μπορεί να γίνεται κάθε 10 – 15 ημέρες.
Χρησιμοποιήστε καλύμματα, από μαλακό βινύλιο, τα οποία τοποθετούνται εύκολα κι ανώδυνα στα νύχια της. Όσο μπελάς κι αν σας φαίνεται, αυτή η διαδικασία θα κρατήσει το σαλόνι σας άθικτο.
Αποσπάστε την προσχή της! Κορδέλες, κουκλάκια, μπαλάκια, ακόμα και από αλουμινόχαρτο, είναι τέλεια. Η ανία μπορεί να την οδηγήσει σε φθορές των επίπλων χωρίς λόγο, όταν π.χ. κανείς δεν της δίνει σημασία και πρέπει κάπως να εκτονωθεί.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση