Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

έρπης χεράκια
Μία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, είναι και αυτή του έρπητα των γεννητικών οργάνων.

Υπάρχουν δύο τύπου του ιού, ο τύπος 1 και ο τύπος 2. Όταν ο ιός  προσβάλλει τον οργανισμό, παραμένει για πάντα. Ποια είναι όμως τα συμπτώματα;
•        Μικρές φουσκάλες πάνω στα γεννητικά όργανα ή στην περιοχή του πρωκτού.
•        Τοπικά έλκη του δέρματος που συνοδεύονται από πόνο και κνησμό
•        Διόγκωση βουβωνικών λεμφαδένων
•        Πυρετός
•        Πονοκέφαλος
•        Γενική καταβολή
Η διάγνωση τις περισσότερες φορές γίνεται εύκολα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ασθενών με ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να  γίνει σωστή διάγνωση.  Μέχρι στιγμής θεραπεία δεν υπάρχει. Τα συμπτώματα μπορεί να ανακουφιστούν, ενώ ο αριθμός των υποτροπών μπορεί να ελαττωθεί με ένα φάρμακο, που θα το συνταγογραφήσει ο γιατρός.
Οι επανεμφανίσεις συνδέονται συνήθως με την φυσική και ψυχική κατάσταση. Μία κακή ψυχολογία και ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, τροφοδοτούν τον ιό. Οι ασθενείς με έρπη, θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Θα πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να αποφεύγουν να ακουμπούν τις πληγές. Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά με την σεξουαλική επαφή. Θα πρέπει να αποφεύγουν την ερωτική πράξη από την στιγμή που βλέπουν τις φυσαλίδες μέχρι και την ώρα που θα εξαφανιστούν. Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο, σε κάθε περίπτωση.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση