Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

trofesgonimoi2
Κάποιοι λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και μάλλον έχουν δίκιο. Αφού τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που μας κάνουν πιο γόνιμους και η σύλληψη ενός μωρού μπορεί να γίνει πιο εύκολα!

Γνωρίζατε ότι ένα παγωτό μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητά μας, ενώ τα γλυκά μπορεί  να βάλουν σε κίνδυνο τη γονιμότητα των ανδρών; Πόσο λαχταριστό μπορεί να είναι ένα τσίσμπεργκερ και οι τηγανητές πατάτες; Η απάντηση είναι ομόφωνη και ίδια! Πολύ! Πόσο όμως μπορεί να βλάψει έναν μελλοντικό μπαμπά, αφού αποδυναμώνει το σπέρμα του;
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μίας  μελέτης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που συνέδεσε τη ''δυτική διατροφή΄΄  που περιλαμβάνει το κόκκινο κρέας, αλλά και τα γλυκά, συμπεριλαμβανομένων τα ποτά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη με το αδύναμο σπέρμα των ανδρών, ηλικίας 18-22 ετών. Μία άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι, η κατανάλωση λιπαρών, επίσης αποδυναμώνει το σπέρμα.
Αντιθέτως, σε μία μελέτη που συμμετείχαν 500 γυναίκες, δε βρήκε καμία συσχέτιση μεταξύ της γυναικείας γονιμότητας με τη ΄΄δυτική '' διατροφή. Ωστόσο Ισπανοί ερευνητές, βρήκαν τα τρόφιμα εκείνα που συμβάλλουν στη γονιμότητα μίας γυναίκας. Πρόκειται για 6 τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς βοηθούν στο να συλλάβει πιο εύκολα μία γυναίκα παιδί.
Η κατανάλωση ψαριού, σύμφωνα με τους Ισπανούς ερευνητές αλλά και τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, δείχνει ότι βοηθά στη γονιμότητα. Στην πρώτη μελέτη,  περίπου το 17% των γυναικών που ακολούθησαν αυστηρά μία διατροφή πλούσια σε ψάρι, δεν παρουσίασαν προβλήματα γονιμότητας. Μία μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να επηρεάσει έμμεσα τη γονιμότητα, μπορεί την ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό και στην συνέχεια να ρυθμιστούν και οι ορμόνες αναπαραγωγής.
Δημητριακά και σιτάρι. Βρώμη και άγριο ρύζι είναι κάποια άλλα συστατικά -κλειδιά της γονιμότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη όσες γυναίκες είχαν εντάξει στη διατροφή τους αυτές τις τροφές, είχαν 8% πιθανότητα να παρουσιάσουν πρόβλημα γονιμότητας.
Το παγωτό, το γιαούρτι αλλά και το γάλα είναι τροφές που αν μία γυναίκα καταναλώνει σε συχνά χρονικά διαστήματα, είναι πολύ πιθανό να μείνει ευκολότερα έγκυος! Αντιθέτως το αποβουτυρωμένο γάλα μπορεί να σταθεί εμπόδιο ώστε να αποκτήσει μία γυναίκα εύκολα παιδί σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 25%.
Τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν και στη γονιμότητα! Το σπανάκι , τα φασόλια, τα κολοκύθια αλλά και οι ντομάτες, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και σίδηρο, μπορούν να βελτιώσουν τη γονιμότητα της γυναίκας.
Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, δε βοηθά μόνο στην σωστή λειτουργία της καρδιάς, αλλά και στην επιθυμία μίας γυναίκας να μείνει έγκυος.
Αν στόχος σας είναι να μείνετε έγκυος λίγο πιο εύκολα, αλλάξτε τη διατροφή σας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού σας, και συμπεριλάβετε τις παραπάνω τροφές στο καθημερινό σας μενού!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση