Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

maxresdefault.jpg

Το σεξ και η καλή υγεία πάνε χέρι-χέρι. Έρευνες έχουν συνδέσει το σεξ με πιο γερή καρδιά και χαμηλότερο ρίσκο για προστάτη ή/και καρκίνο στο στήθος. Πρόκειται επίσης για δώρο για την ψυχική μας υγεία καθώς έχει διαπιστωθεί πως το σεξ βοηθά στην καλή διάθεση.

Ωστόσο σύμφωνα με το Time το οποίο επικαλείται έρευνα που δημοσιεύεται στο Archives of Sexual Behavior, οι Αμερικανοί σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ εν συγκρίσει με μία δεκαετία πριν.

Ειδικότερα από το 2010 έως το 2014 το μέσο ζευγάρι ενήλικων Αμερικανών έκανε 9 φορές λιγότερο σεξ από ό,τι τα ζευγάρια από το 2000 έως το 2004. Για τα παντρεμένα ζευγάρια δε, τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα αφού έκαναν 16 φορές λιγότερο σεξ το χρόνο. Εκείνοι οι οποίοι έκανα το περισσότερο σεξ ήταν όσοι είχαν γεννηθεί τη δεκαετία του 1930, επομένως τη δεκαετία του 1960 τα ζευγάρια απολάμβαναν συχνότερα το σεξ. Η μείωση στη συχνότητα σεξ οφείλεται, σύμφωνα με τα αποτέλεσματα, και στην αλόγιστη χρήση των social media, πλατφόρμων για online streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Ακόμη στις επιπλέον ώρες εργασίας ή και ακόμη στον ολοένα κι αυξανόμενο πληθυσμό ατόμων χωρίς σταθερό σύντροφο.

Σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε η Amy Muise, καθηγήτρια στο πανεπισπήμιο, York του Καναδά, το σεξ έστω μία φορά την εβδομάδα είναι πολύ ευεργετικό για το σώμα μας. Βέβαια, όπως εξηγεί όσο αυξάνεται η συχνότητα τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.

Πηγή: HuffPost Greece

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση