Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

testosteroni2
Όταν ακούτε την λέξη τεστοστερόνη, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται κατά νου, είναι επιθετική συμπεριφορά. Υπάρχει πράγματι μία σχέση μεταξύ τεστοστερόνης και επιθετικής συμπεριφοράς, εμείς όμως θα σας παρουσιάσουμε 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ανδρική αυτή ορμόνη.


•       Οι γυναίκες που είναι ερωτευμένες έχουν μεγαλύτερη τεστοστερόνη σε σύγκριση με εκείνες που δεν έχουν σχέση, σύμφωνα με ιταλική μελέτη. Το αντίθετο ισχύει για τους άνδρες. Όσοι βρίσκονται στους πρώτους μήνες μίας σχέσης  έχουν χαμηλότερη τεστοστερόνη από εκείνους που είναι ελεύθεροι.
•       Υπάρχει μία μείωση της κοιλιακής παχυσαρκίας στα άτομα που δίνεται τεστοστερόνη, σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες. Άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης, παρουσιάζουν αρκετά συμπτώματα, όπως κούραση, και σεξουαλική δυσλειτουργία.
•       Οι νεαροί άνδρες που είναι μελλοντικοί έμποροι, παρουσιάζουν μία αύξηση τεστοστερόνης, τις ημέρες εκείνες που κάνουν μεγάλα κέρδη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει βρετανική έρευνα. Τις πρωινές ώρες μάλιστα, όταν τα επίπεδα της ορμόνης ήταν υψηλότερα από το μέσο όρο, ο μέσος όρος κερδών το απόγευμα ήταν μεγαλύτερος.
•       Όσοι άνδρες λαμβάνουν στεροειδείς ορμόνες, όπως τεστοστερόνη, το στήθος τους μεγαλώνει ενώ παρατηρείται συρρίκνωση των όρχεων τους. Οι γυναίκες από την άλλη, αποκτούν μια βαθύτερη φωνή, ενώ παρατηρούν μία μείωση στα μαλλιά τους και έντονη τριχοφυΐα στο υπόλοιπο σώμα τους. Και στα δύο φύλα η λήψη στεροειδών μπορεί να προκαλέσει  ακμή, μεταβολές στη διάθεση, επιθετικότητα και άλλα προβλήματα.
•        Κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού ή ενός αγώνα τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται, σύμφωνα με τις μελέτες. Μετά το παιχνίδι μάλιστα, η τεστοστερόνη του νικητή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
•       Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνους  που είναι πιο αδύνατοι.
•       Οι άνδρες συχνά διαγιγνώσκονται με χαμηλή τεστοστερόνη, μετά από ένα τεστ. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τους γιατρούς, αφού η ορμόνη αυτή θα πρέπει να ελέγχεται περισσότερο από μία φορά, αφού το πρωί για παράδειγμα τα επίπεδά της είναι υψηλότερα.
•       Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής, μπορεί να αυξήσουν τη λιμπιντο τους, την σεξουαλική λειτουργία τους και την οστική μάζα τους, με συμπληρωματικό τεστοστερόνης.
•       Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει η φημολογία ότι η λήψη τεστοστερόνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Η θεραπεία με την ορμόνη αυτή , μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του ειδικού αντιγόνου για τον προστάτη, η οποία υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε περισσότερες βιοψίες.
•       Οι άνδρες με άπνοια ύπνου, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλή τεστοστερόνη. Αλλά εάν ένας άνθρωπος με άπνοια έχει διαγνωστεί με χαμηλή τεστοστερόνη, λαμβάνοντας το συμπλήρωμα ορμόνης, μπορεί να επιδεινωθεί η άπνοιά του.
•       Το 2010 οι ερευνητές σταμάτησαν τη θεραπεία με τεστοστερόνη στους ηλικιωμένους άνδρες, λόγω του υψηλού ποσοστού των καρδιαγγειακών προβλημάτων.
•       Οι τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι τα νευρικά κύτταρα που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα  τεστοστερόνης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκαταστραφούν. Η έκθεση σε χαμηλά επίπεδα αντιθέτως, δεν είχε καμία επίδραση στα κύτταρα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση