Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sex health

Το να κάνετε σεξ δεν σας προσφέρει μόνο μια αίσθηση ευχαρίστησης, αλλά οφελεί και την υγεία σας. Σας παρουσιάζουμε τα οφέλη που χαρίζει στην υγεία σας μια καλή σεξουαλική ζωή.

1.Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

«Οι Σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι αρρωσταίνουν λιγότερο », λέει η Yvonne K. Fulbright, ειδικός στην σεξουαλική υγεία.

Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που υπερασπίζονται τον οργανισμό απέναντι στα μικρόβια , τους ιούς και άλλους εισβολείς . Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι φοιτητές που είχαν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου αντισώματος σε σύγκριση με φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά .

2.Μειώνει την αρτηριακή σας πίεση

Υπάρχουν πολλές μελέτες που σχετίζουν το σεξ με την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μια μελέτη -ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή συγκεκριμένα ( όχι ο αυνανισμός ) μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση .

3.Μετράει σαν Άσκηση

Το σεξ είναι μια πραγματικά καλή μορφή άσκησης . Δεν θα αντικαταστήσει το διάδρομο , αλλά μετράει για κάτι.

Κατά την διάρκεια του σεξ ο οργανισμός καίει περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό , τέσσερις περισσότερες θερμίδες από το να παρακολουθήσετε τηλεόραση. Ανεβάζει το ρυθμό της καρδιάς και χρησιμοποιεί διάφορους μύες .

4. Μειώνει τον κίνδυνο από καρδιακή προσβολή

Μια καλή σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά σας . Πέραν του ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε το ποσοστό των καρδιακών σας παλμών , το σεξ βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης σας σε ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης , οι άνδρες που είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο , σε σχέση με άνδρες που είχαν σεξουαλική επαφή σπάνια.

5. Βελτιώνει τον ύπνο

Μπορείτε να κοιμηθείτε πιο γρήγορα μετά το σεξ , και για καλό λόγο. Μετά τον οργασμό , απελευθερώνεται η ορμόνη της προλακτίνης , η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα της χαλάρωσης και της υπνηλίας.

6. Ανακουφίζει από το στρες

Το να βρίσκεστε κοντά στο σύντροφό σας μπορεί να απαλύνει το στρες και το άγχος. Το αγκάλιασμα απελευθερώνει τις ορμόνες του σώματος που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που μετατρέπει την ευχαρίστηση σε ανταμοιβή του συστήματος του εγκεφάλου σας . Το σεξ και η οικειότητα μπορεί να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση