Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

oral sex

Το στοματικό σεξ αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο κεφάλι και τον φάρυγγα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA Oncology.

Οι επιστήμονες μέχρι τώρα πίστευαν ότι αυτές οι μορφές καρκίνου οφείλονταν στο κάπνισμα και στο ποτό. Όμως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 30 χρόνια τους έκαναν να αναζητήσουν και άλλες αιτίες.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Ιατρικό Κολλέγιο Albert Einstein, μελέτησαν δείγμα 97.000 εθελοντών, οι οποίοι δεν έπασχαν από καμία μορφή καρκίνου και μετά από πάροδο τεσσάρων ετών ανακάλυψαν ότι 132 από τα άτομα αυτά νόσησαν με καρκίνο στο κεφάλι ή στον φάρυγγα.

Δείγματα από το στόμα των ασθενών αναλύθηκαν και βρέθηκε ότι αυτά τα άτομα είχαν αναπτύξει τον ιό HPV, έναν ιό που αυξάνει κατά 22 φορές την πιθανότητα να ασθενήσει κάποιος από καρκίνο στο κεφάλι ή στον φάρυγγα.

Συνεπώς, διαπιστώνεται πως υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και μεταδίδεται με το στοματικό σεξ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση