Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sex erectile disnfuction

Η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως, κυρίως μέσης ηλικίας και ηλικιωμένους, όπως αναφέρει η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Μια «λύση» σε αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρει μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition είναι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ορισμένα φλαβονοειδή.

Στο πλαίσιο μελέτης, 25.096 άνδρες κατέγραφαν τις διατροφικές τους συνήθειες κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά τις ίδιες περιόδους, οι άνδρες έδιναν προσοχή και στη στυτική τους λειτουργία.

Οι ερευνητές παρατηρώντας τα δεδομένα, διαπίστωσαν ένα κοινό στοιχείο σε όσους άνδρες κατέγραφαν τα χαμηλότερα επίπεδα στυτικής δυσλειτουργίας. Και αυτό ήταν η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή.

Ειδικότερα, οι άνδρες που κατανάλωναν τακτικά βατόμουρα, φράουλες, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και κόκκινο κρασί φαίνεται πως είχαν αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη.

Σύμφωνα με την Medical Daily, τα φλαβονοειδή είναι γεμάτα αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό βοηθά στο να χαλαρώσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να υπάρξει υγιής ροή του αίματος, που απαιτείται για την ύπαρξη στύσης.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει επίσης, ότι πέρα από τη στυτική δυσλειτουργία τα φλαβονοειφή συμβάλλουν και στην προστασία και άλλων χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης: “Καμπανάκι κινδύνου” η στυτική δυσλειτουργία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση