Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sex happy couple

«Το πολύ σεξ δεν κάνει κατ' ανάγκη τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους»! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science.

«Μολονότι το συχνότερο σεξ έχει συσχετιστεί με την μεγαλύτερη ευτυχία, αυτό δεν ισχύει, όταν το σεξ γίνεται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα», αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, αναλύοντας στοιχεία για πάνω από 40.000 παντρεμένους.

Παρά τα στερεότυπα ότι οι άνδρες αναζητούν συχνότερα το σεξ από τις γυναίκες, η νέα έρευνα δεν διαπίστωσε κάποια τέτοια διαφορά. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά σχέση με τον/τη σύντροφό του, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει σεξ κάθε μέρα, από τη στιγμή που έχει αυτή τη σχέση», προσθέτουν οι ερευνητές.

Παράλληλα, η έρευνα διαπιστώνει πως το σεξ συσχετίζεται με την ευτυχία στενότερα και από το χρήμα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ανάμεσα σε ένα άτομο που έχει χαμηλό εισόδημα και σε ένα που κάνει πολύ αραιά σεξ, φαίνεται πως το δεύτερο έχει μικρότερη ευτυχία.

Ωστόσο, οι ερευνητές συνιστούν στους ανθρώπους να μην επηρεάζονται από τα ευρήματα καθώς το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας και επιλέγει την συχνότητα που επιθυμεί να κάνει σεξ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση