Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sex everyday fertility

Γνωρίζετε πότε είναι πιο πιθανό να συλλάβετε μωρό; Τα περισσότερα ζευγάρια αυξάνουν τις «προσπάθειες» σύλληψης τις γόνιμες ημέρες, δηλαδή τις πέντε- έξι μαγικές μέρες του μήνα.

Και πώς θα καταλάβουν ποιες είναι αυτές οι μέρες; Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, πολλά ζευγάρια ασχολούνται υπερβολικά με τις ημέρες γονιμότητας, ψάχνοντας το ημερολόγιο ή ελέγχοντας τη θερμοκρασία του κόλπου ώστε να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όλο αυτό το στρες έχει αρνητικά αποτελέσματα καθώς μειώνει την σεξουαλικότητα και δεν βοηθά ουσιαστικά στην προσπάθεια σύλληψης.

Συγκεκριμένα, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Fertility and Sterility, υποστηρίζει πως είναι καλύτερο για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν μωρό να κάνουν σεξ κάθε μέρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η μελέτη, η καθημερινή σεξουαλική επαφή προετοιμάζει καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας για την εγκυμοσύνη. Όπως παρατηρήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, οι σεξουαλικά πιο ενεργές γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα των κυτοκινών, που απελευθερώνονται από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Tierney Lorenz από το τμήμα έρευνας σχετικά με το φύλο και την αναπαραγωγή στο Ινστιτούτο Kinsey, λέει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη, από την πρώτη κιόλας στιγμή και την αντίληψη του οργανισμού ότι το σπέρμα δεν αποτελεί εισβολέα που πρέπει να προσβληθεί, μέχρι να παρέχει βοήθεια στο γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευθεί στη μήτρα.

Ο Lorenz υποστηρίζει ότι το συχνό σεξ στέλνει ένα μήνυμα στο ανοσοποιητικό σύστημα, ότι ήρθε η ώρα της αναπαραγωγής.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση