Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

woman dont use condom baby daddies

Οι νεαρές μητέρες είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ χωρίς προστασία με τους πατέρες των παιδιών τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύλληψης και σεξουαλικών μεταδιδόμενων παθήσεων, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Sexually Transmitted Infections.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 171 γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών στη Βαλτιμόρη, οι οποίες είχαν τουλάχιστον έναν σεξουαλικό σύντροφο μετά την εγκυμοσύνη.

Όταν οι γυναίκες είχαν σεξουαλική επαφή με τους πατεράδες των παιδιών τους είχαν 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να μην χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

«Είναι σύνηθες οι νεαρές γυναίκες να μην χρησιμοποιούν προστασία όταν κάνουν σεξ με τον πατέρα του παιδιού τους», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Michele Decker, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη.

Η συμπεριφορά αυτή ωστόσο είναι επικίνδυνη, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές. «Επειδή οι γυναίκες έχουν κάνει παιδί με έναν άνδρα δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιούν προστασία όταν έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί του», αναφέρει η Δρ, Michele σύμφωνα με το Reuters.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση