Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

love desire couple

Το πάθος ανάμεσα στα ζευγάρια κορυφώνεται περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη της σχέσης και στη συνέχεια αρχίζει να φθίνει, αναφέρουν επιστήμονες με μελέτη τους στο έντυπο IASR.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν τις απαντήσεις 3.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 25 έως 41 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν μία σειρά από ερωτηματολόγια που αξιολογούσαν την ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή.

Άλλοι από τους εθελοντές μόλις είχαν αρχίσει μία νέα σχέση και άλλοι βρίσκονταν σε σχέση για χρονικά διαστήματα που έφταναν τα 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των εθελοντών φαίνεται πως η σεξουαλική ικανοποίηση εμφανίζεται πολύ νωρίς στη σχέση και κορυφώνεται στους 12 μήνες. Μετά από 15 χρόνια όμως είναι μειωμένη κατά 27%, ασχέτως με την ύπαρξη ή μη παιδιών.

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, το πάθος κορυφώνεται στην αρχή της σχέσης καθώς οι νέοι εραστές αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν ο ένας τις ερωτικές προτιμήσεις και επιθυμίες του άλλου.

Αργότερα, όμως, μπορεί να παρουσιάζει φθίνουσα πορεία γιατί η ερωτική επιθυμία συνήθως παραμένει σταθερή στους άντρες αλλά μειώνεται στις γυναίκες.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση