Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

couple sex

Η καλή σεξουαλική ζωή δε βελτιώνει απλά τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη δύναμη και λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Geriatric Psychiatry.

Προηγούμενες μελέτες, έχουν δείξει ότι η ερωτική ζωή παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική και στη νοητική υγεία. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι όσο πιο ικανοποιημένος είναι κανείς από την ερωτική του ζωή στην ηλικία των 60 και 70 ετών, τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση της μνήμης του.

Πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την MailOnline, από το κέντρο ψυχικής υγείας Altrecht στην Ολλανδία, εξέτασαν περισσοτέρους από 1.700 άνδρες και γυναίκες αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή και την ανάγκη τους για οικειότητα.

Οι συμμετέχοντες, η ηλικία των οποίων ήταν από 58 έως 98 ετών, έκαναν ακόμη και μια σειρά από διανοητικά τεστ, τα οποία ήταν σχεδιασμένα για να αξιολογήσουν από την κατάσταση της μνήμης τους μέχρι την ικανότητά τους να σκέφτονται αφαιρετικά.

Όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν σύντροφο, δήλωσαν πως είχαν ανάγκη από οικειότητα και αγάπη.

Παράλληλα, όσοι δήλωναν ότι ήταν και ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή είχαν αποδεδειγμένα και καλύτερα αποτελέσματα στα διανοητικά τεστ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση