Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

stytiki dysleitourgia

Με τη βοήθεια των κρουστικών κυμάτων αντιμετωπίζονται πλέον από το Ανδρολογικό Ιατρείο της Α' Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ οι άνδρες που εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία και παράλληλα πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα ή σακχαρώδη διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Ιατρείου- το οποίο ανήκει στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης- πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τη θεραπεία των κρουστικών κυμάτων, σε μία προσπάθεια αφενός οι ασθενείς να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα και αφετέρου να μην διακινδυνεύουν την εμφάνιση ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Η μέθοδος των κρουστικών κυμάτων πραγματοποιείται σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και ταυτόχρονη ύπαρξη καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως είναι η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος και η υπεριλιπιδαιμία. Γίνεται επίσης σε περιπτώσεις που συνυπάρχει στυτική δυσλειτουργία και διαβήτης. 

Η καινοτομία

Όπως επισημαίνεται από το Ανδρολογικό Ιατρείο της Α' Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, τα κρουστικά κύματα έχουν εφαρμοστεί την τελευταία επταετία διεθνώς ως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του αιτίου της αγγειακής νόσου στο πέος.

"Η εφαρμογή της τεχνολογίας των κρουστικών κυμάτων στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων (νεοαγγειογένεση) και την αύξηση της αιματικής ροής με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αιμάτωσης του πέους και την επίτευξη καλύτερης ποιότητας στύσης" εξηγούν οι ειδικοί. 

Σημαντικό στοιχείο επίσης της καινοτομίας της αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας, η οποία δεν σχετίζεται με την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών. Η θεραπεία άλλωστε διαρκεί μόλις 30 λεπτά, ενώ απαιτούνται μία ή δύο συνεδρίες ανά βδομάδα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 6 εβδομάδες.

Αποτελεσματικότητα

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στην αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Κι αυτό διότι από τις ήδη υπάρχουσες σχετικές μελέτες δείχνουν πως ασθενείς που ανταποκρίνονται στα χάπια για στυτική δυσλειτουργία, μετά από την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων το  60-70 % δεν θα τα χρειάζονται, και θα καταφέρνουν να έχουν ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές.

Σε ό,τι αφορά ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται καν στη θεραπεία με τα χάπια της στύσης από το στόμα, ένα ποσοστό περίπου 50% μετά την θεραπεία θα ανταποκρίνεται στα φάρμακα. Μακροπρόθεσμα φαίνεται ότι η διατήρηση των αποτελεσμάτων παραμένει, εφόσον ο ασθενής ρυθμίσει τους παράγοντες κινδύνου που επιδρούν αρνητικά στα αγγεία (π.χ. να διακόψει το κάπνισμα, να ελέγξει το σακχαρώδη διαβήτη, τη χοληστερίνη και την υπέρταση). 

Η στυτική δυσλειτουργία, πρέπει να σημειωθεί, αποτελεί το συχνότερο σεξουαλικό πρόβλημα στους άντρες, ιδιαίτερα μετά τη μέση ηλικία. Υπολογίζεται δε πως 1 στους 5 άνδρες άνω των 60 ετών πάσχει από οργανική στυτική δυσλειτουργία, και μάλιστα κατά 70% έχει αγγειακή αιτιολογία.


Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου και στυτική δυσλειτουργία μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο Ανδρολογικό Ιατρείο του Γ. Γεννηματάς, στο τηλέφωνο:2310 963102.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση