Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

σεξ και γυναικες

Το να κατανοήσουμε πως επηρεάζει το σεξ τον εγκέφαλό μας βοηθήσει να το απολαύσουμε περισσότερο αλλά και να βελτιώσουμε τη ψυχική και την γενικότερη υγεία μας.

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME έχει αρκετές επιδράσεις στον εγκέφαλο:

Το σεξ δρα σαν ναρκωτικό

Η απόλαυση που νιώθουμε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που ενεργοποιεί το κέντρο της ανταμοιβής στον εγκέφαλό μας. Η ντοπαμίνη εξηγεί επίσης την ευφορία που προκαλούν συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες, όπως η κοκαΐνη.

Το σεξ καταπραΰνει τον πόνο

Δύσκολα σκεφτόμαστε το σεξ όταν πονάμε. Συγκεκριμένα, μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να καταπραΰνει τον πονοκέφαλο, ενώ παράλληλα αυξάνει την αντοχή μας στον πόνο.

Το σεξ ενισχύει τη μνήμη

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει πως το συχνό σεξ βοηθά στην ανάπτυξη των νευρώνων του εγκεφάλου στα ποντίκια, συγκεκριμένα στη περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη.

Το σεξ μας ηρεμεί

Το σεξ βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, παράγοντα που επηρεάζει τις αντιδράσεις μας σε συνθήκες στρες.

Το σεξ μας νυστάζει

Συνήθως το σεξ προκαλεί νύστα στους άνδρες. Ο λόγος είναι ότι ένα τμήμα του εγκεφάλου που ονομάζεται προμετωπιαίος φλοιός παρουσιάζει μειωμένη δραστηριότητα μετά την εκσπερμάτιση. Σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ωκυτοκίνης και σεροτονίνης, επέρχεται η χαλάρωση και η γλυκιά υπνηλία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση