Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sperm

Η υγεία ενός άνδρα είναι στενά συνδεδεμένα με την ποιότητα του σπέρματός του, όπως επιβεβαιώνει νέα μελέτη.

Όπως εξηγούν μάλιστα οι ερευνητές, από το 15% των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας τα μισά περίπου οφείλονται στην κακή ποιότητα σπέρματος. Ειδικότερα, προβλήματα υπογονιμότητας μπορούν να «φανερώσουν» και άλλα προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και ορμονικές διαταραχές και είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη επικεντρώνεται στην σύνδεση της ποιότητας του σπέρματος και της συνολικής υγείας.

«Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα αλλά και μια προειδοποίηση για τυχόν προβλήματα στην υγεία ενός άνδρα» επισημαίνει ο καθηγητής Michael Eisenberg, από το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου Stanford.

Σε συνεργασία με την ομάδα του ο Δρ. Eisenberg ανέλυσε το ιατρικό ιστορικό 9.387 ανδρών ηλικίας 30 έως 50 ετών και εντόπισε πως το 44% των ανδρών αντιμετώπιζε πρόβλημα υπογονιμότητας λόγω κάποιου προβλήματος υγείας. Η δυσλειτουργία στην καρδιά ή το αγγειακό σύστημα και η υπέρταση φάνηκε να παίζουν το βασικότερο ρόλο.

«Ο άντρας μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας εάν υπάρχει βλάβη στο αγγειακό σύστημα που με τη σειρά της αποτελεί κίνδυνο για εμφάνιση άλλων προβλημάτων υγείας. Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο δημιουργεί στον άντρα στρες και το στρες με τη σειρά του έχει αποδειχθεί πως αποδυναμώνει το σπέρμα», υπογραμμίζει ο Δρ. Eisenberg.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση