Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

conde-archive-couple-in-bed-main

Αν χρειάζεστε δικαιολογίες για να κάνετε περισσότερο σεξ, σας προσφέρουμε όχι μία αλλά πέντε λόγους που το σεξ χρειάζεται να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας, καθώς  συμβάλλει στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Το σεξ «καίει» θερμίδες

Ανάλογα με τις φυσικές δυνατότητες του καθενός, το σεξ μπορεί να προσφέρει μυϊκή τόνωση, να αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς και να «δουλέψει» όλο το υπόλοιπο σώμα. Σύμφωνα με έρευνα του 2013, οι άντρες «καίνε» περίπου 101 θερμίδες κάθε φορά που κάνουν σεξ, ενώ οι γυναίκες κατά μέσο όρο 69.

Το σεξ μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του στρες

Ερευνητές από τη Σκωτία ζήτησαν το 2005 από μια ομάδα εθελοντών να καταγράψουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα για διάστημα δύο εβδομάδων και στη συνέχεια τους ζήτησαν να προβούν σε μερικές αγχωτικές δραστηριότητες, όπως το να μιλήσουν μπροστά σε κοινό ή να λύσουν μαθηματικές ασκήσεις. Όσοι είχαν κάνει σεξ εμφάνιζαν χαμηλότερες «κορυφώσεις» στα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης και καλύτερη διαχείριση του στρες γενικότερα.

Το σεξ μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο

Μερικές έρευνες έχουν δείξει, ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, η διαφορά αυτή φαίνεται να είναι αρκετά μικρή, ενώ άλλες έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε μια άμεση σχέση. Τα οφέλη όμως μπορεί να είναι πιο εμφανή σε ό,τι αφορά την πρόληψη του καρκίνου των μαστών.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η σωματική δραστηριότητα σε εβδομαδιαία βάση διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει προστασία από το κοινό κρυολόγημα, σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου Wilkes. Ερευνητές βρήκαν, ότι όσοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α (αντίσωμα που «πολεμά» τους ιούς) στον οργανισμό τους, σε σχέση με αυτούς που έκαναν σεξ πιο αραιά.

Το σεξ ανακουφίζει από τον πόνο

Πολλές φορές οι γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν σεξ, γιατί υποφέρουν από πονοκέφαλο. Σύμφωνα, όμως, με μια γερμανική έρευνα του 2013 το σεξ μπορεί να τις βοηθήσει να νιώσουν καλύτερα.Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, καθώς επίσης και η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, παίζουν κατά πάσα πιθανότητα σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση από το αίσθημα του πόνου. 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση