Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

o-WOMAN-ORGASM-facebook

Σίγουρα μπορεί να απολαμβάνεις το σεξ, αλλά ένας οργασμός δεν προσφέρει μόνο απόλαυση αλλά έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σου!

Αίσθημα ευφορίας

Ένας από τους κύριους λόγους που ο άνθρωπος αισθάνεται τόσο καλά μετά από ένα οργασμό είναι επειδή ο εγκέφαλος απελευθερώνει μια  ορμόνη την ωκυτοκίνη ή όπως ονομάζεται και αλλιώς ορμόνη της αγάπης  πλημμυρίζει όλο  το σώμα με  κύματα ευχαρίστησης.

Φυσικό παυσίπονο

Ο οργασμός μία με δύο φορές την εβδομάδα σχετίζεται με αύξηση 30% των αντισωμάτων, που μπορούν να προστατεύσουν από γρίπη και άλλες ασθένειες. Παράλληλα, οι συσπάσεις κατά τη διάρκεια του οργασμού προσφέρουν ανακούφιση στη διάρκεια της περιόδου ενώ απαλύνουν από ημικρανίες και κράμπες.

Ενισχύει τη γονιμότητα

Η απογείωση στον έρωτα σε κάνει πιο γόνιμη: κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάται και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις μπορεί, επίσης, να βοηθήσουν τα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.

Ανακουφίζει από το άγχος

Η σεξουαλική δραστηριότητα αποδεικνύεται πως μπορεί να ανακουφίσει διπλά από το στρες. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο εξαιτίας των ορμονών, αλλά και επειδή η σεξουαλική πράξη απαιτεί την πλήρη συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις.

Εμποδίζει την ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια συνήθης αιτία πυελικού πόνου και στειρότητας στις γυναίκες. Σε μια αμερικανική έρευνα σε 2.012 γυναίκες, που διερευνούσε τη σχέση μεταξύ της ενδομητρίωσης, της σεξουαλικής δραστηριότητας, του οργασμού και της χρήσης ταμπόν, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονται σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά την εμμηνόρροια είχαν λιγότερες πιθανότητες ενδομητρίωσης από αυτές που απείχαν.

Ασφαλέστερος τοκετός

Ο οργασμός στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της κύησης μπορεί να σε βοηθήσει να γεννήσεις στην ώρα σου. Σε πρόσφατη έρευνα, 1.853 έγκυες ρωτήθηκαν ανάμεσα στην 29η και την 36η εβδομάδα της κύησης για τη σεξουαλική τους ζωή κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Αυτές που έκαναν σεξ (ή είχαν οργασμό χωρίς συνουσία) στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ήταν πιο πιθανό να φτάσουν μέχρι τις 40 εβδομάδες από αυτές που απείχαν στα τελευταία στάδια της κύησής τους. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ανοίξει τον τράχηλο της μήτρας μέχρι και δύο εκατοστά.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση