Σεξ

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

safe image

Τα ζευγαράκια που κυκλοφορούν χέρι-χέρι, ανταλλάσσοντας παθιασμένα φιλιά είναι μια ευχάριστη εικόνα που δεν συναντάται μόνο στη μεγάλη οθόνη αλλά και στην καθημερινή μας ζωή. Πόσο όμως η αγάπη και ο έρωτας επηρεάζει το σεξ;

Πολύ, καθώς  όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη οι άνθρωποι που συνδέονται με αγάπη με τους συντρόφους τους, «περνάνε καλύτερα» στην κρεβατοκάμαρά τους σε σχέση με όσους αρέσκονται σε περιστασιακό σεξ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας, η πλειονότητα των γυναικών ηλικίας 20 έως 68 ετών, θεωρεί πως η αγάπη είναι απαραίτητη για καλύτερο σεξ. Παράλληλα, οι ερευνητές μέσω συνεντεύξεων σε 95 ετεροφυλόφιλες γυναίκες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που αγαπιούνται και κάνουν σεξ, όχι μόνο αυξάνεται η συναισθηματική τους εμπειρία, αλλά και η φυσική δραστηριότητα καθίσταται πιο ευχάριστη.

«Όταν οι γυναίκες είναι ερωτευμένες, αισθάνονται πολύ καλύτερα στο σεξ, όχι μόνο επειδή εμπιστεύονται τους συντρόφους τους, αλλά επειδή νιώθουν πως είναι ΟΚ να κάνουν σεξ όταν υπάρχει αγάπη», επισημαίνει ο Δρ. Beth Montemurro, καθηγητής κοινωνιολογίας στην συνέντευξη τύπου και συμπληρώνει πως «η σύνδεση του σεξ με την αγάπη φανερώνει πως οι γυναίκες αντιλαμβάνονται το σεξ σαν μια έκφραση αγάπης».

Όπως αναφέρουν επίσης έρευνες, η αγάπη όταν συνδυάζεται με το σεξ, μπορεί να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα, ενώ και από άποψη υγείας, συμβάλει σε καλύτερη καρδιακή λειτουργία, βελτιώνει την ψυχική υγεία και μειώνει το άγχος. 

Επιμέλεια: Μαρία Καραμέτου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση