Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

kalosypnos
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε;  Πιστέψτε με δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με το εθνικό ίδρυμα ύπνου, περισσότερο από το 13% των ενηλίκων στην Αμερική παρουσιάζουν προβλήματα ύπνου. Και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για την υγεία μας, από έναν καλό ύπνο.


Επιλέξτε το σωστό χρώμα που θέλετε να έχει το υπνοδωμάτιό σας. Ναι καλά διαβάσατε. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε και το πράσινο χρώμα μπορεί να αποσπάσουν τα συναισθήματα χαλάρωσης, της άνεσης και της ελπίδας. Τα πιο παλ χρώματα, όπως το ροδακινί μπορούν να σας ηρεμήσουν μόλις ξαπλώσετε.
Η σωστή επιλογή του κρεβατιού σας συνδέεται με το αν θα έχετε καλό ή κακό ύπνο. Όταν ξοδεύετε το ένα τρίτο του χρόνου σας στο κρεβάτι, πρέπει να το επιλέξετε με βάση τα κριτήρια που σας ικανοποιούν. Επίσης το πιο σημαντικό σε ένα κρεβάτι δεν είναι μόνο το μέγεθός του, αλλά και το στρώμα του.
Μπορεί να είναι προφανές, αλλά το χαμηλό φως είναι το ιδανικό για να κοιμηθείτε. Το ιδανικό είναι να κλείσετε τα φώτα, τις κουρτίνες γιατί ακόμη και το σεληνόφως μπορεί να σας ξυπνήσει αν κάνετε ελαφρύ ύπνο. Αν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε με φως επιλέξτε λαμπτήρες νυκτός.
Απομακρύνετε το ρολόι σας! Ναι σωστά διαβάσατε. Το χαμηλό φως που εκπέμπει, αλλά και ο ήχος από τους δείκτες, μπορούν να αποσπάσουν τον ύπνο σας.
Τηλεόραση και υπολογιστής καλό θα ήταν να μην βρίσκονται στο δωμάτιο που κοιμάστε. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν ίσως σας ενοχλήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ένα τακτοποιημένο δωμάτιο με σωστή οργάνωση, σας ηρεμεί και σας χαλαρώνει. Έτσι θα είναι  και ο ύπνος σας!
Ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει να κάνετε καθημερινά είναι να αερίζετε το υπνοδωμάτιό σας. Ανοίξτε τακτικά τα παράθυρά σας για να μπαίνει νέος αέρας. Αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα και χαμομήλι, θα κάνουν τον ύπνο σας πιο γλυκό.
Εάν μένετε άγρυπνες, καλό είναι να τηρήσετε τις παραπάνω συμβουλές και ο Μορφέας θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος, αρκεί να είστε περιποιητικοί μαζί του. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση