Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

eidhkatathlipsi
Η κατάθλιψη είναι η ασθένεια της εποχής μας. Προκαλεί διαταραχές στη διάθεση, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, την εργασία αλλά και τις προσωπικές σχέσεις. Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έδειξαν ότι η κατάθλιψη προέρχεται πιθανότατα από χημικούς, γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Θα σας παρουσιάσουμε τους κύριους τύπους της ασθένειας.


•    Μείζων καταθλιπτική διαταραχή. Είναι η πιο συνήθης. Επηρεάζει το άτομο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα βασικά συμπτώματα περιλαμβάνουν, συναισθήματα θλίψης, απόγνωση, απαισιοδοξία, διαταραχές στην όρεξη και στον ύπνο, και κόπωση. Σε πιο βαριές περιπτώσεις παρατηρούνται  και σκέψεις για αυτοκτονία. Ένα τέτοιο επεισόδιο κατάθλιψης μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά, αλλά συνήθως εμφανίζεται περισσότερες.
•    Δυσθυμική διαταραχή. Είναι μία χρόνια καταθλιπτική διάθεση  που το άτομο την έχει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για τουλάχιστον 2 χρόνια.  Δεν αφήνει το άτομο να αισθανθεί  και να λειτουργήσει καλά.
•    Η διπολική διαταραχή ή αλλιώς μανιοκατάθλιψη. Στις διπολικές διαταραχές τα άτομα παρουσιάζουν διαστήματα κατάθλιψης και διαστήματα ευφορικής διάθεσης που ονομάζεται μανία και χαρακτηρίζεται από υπερκινητικότητα ,διέγερση , και επιταχυμένο ρυθμό ομιλίας. Τα άτομα αυτά έχουν ένα ή περισσότερα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια.

 Μόνο ένας ειδικός μπορεί να ξεχωρίσει από τι είδους κατάθλιψη πάσχει ο ασθενής. Οι συγκεκριμένοι τύποι κατάθλιψης εντοπίζονται, βασιζόμενος ο ψυχολόγος στη λεπτομερή ιστορία των συμπτωμάτων.
Η κατάθλιψη συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον ασθενή εάν δεν θεραπευτεί. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως φάρμακα  και συχνές επισκέψεις στους ειδικούς.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση