Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

psychiatric

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν χρόνιες ψυχικές ασθένειες είναι περισσότερο κατά 10% πιθανό να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό, σε σχέση με τους άνδρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη του Νοσοκομείου St. Michael σε συνεργασία με την Κλινική EvaluativeScience, διαπίστωσε πως οι γυναίκες έχουν τάση να καταφεύγουν σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, πιο νωρίς συγκριτικά με τους άνδρες. Οι ερευνητές εξέτασαν άτομα που είχαν διαγνωστεί με τουλάχιστον μία από τις τέσσερις ασθένειες: διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Από τους ασθενείς που αντιμετώπιζαν τις παραπάνω ασθένειες, πιο πιθανό ήταν οι γυναίκες να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη, και μάλιστα σε διάστημα πολύ μικρότερο (έξι μήνες πιο πριν) σε σχέση με τους άνδρες.

Για τους σκοπούς της μελέτης, «οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας» ορίστηκαν ως μία επίσκεψη σε ένα γιατρό ή ειδικό για λόγους ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος, εθισμό στο τσιγάρο ή οικογενειακές δυσκολίες.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο British Medical Journal 's Journal of Epidemiology & Community Health, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ορισμένα συμπεράσματα αναφορικά με τη διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν τα δύο φύλα απέναντι στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αλλά χρειάζονται ακόμη πολλές μελέτες, καθώς η διαφοροποίηση μπορεί να οφείλεται σε απλούς παράγοντες, όπως στο ότι η γυναίκα αισθάνεται πιο άνετα να συζητά πράγματα με έναν ειδικό.  

 

Eπιμέλεια: Μαρία Καραμέτου

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση