Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

shutterstock 124674862-1280x960

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας, που δεν αφήνουν το μυαλό μας να ηρεμήσει και να ξεχαστεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο, σκεφτείτε σε τρίτο πρόσωπο!

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αυτό που μπορεί να σας κάνει να ησυχάσετε και να σας βοηθήσει να βρείτε λύση στα προβλήματά σας, είναι η αποστασιοποίηση από την υφιστάμενη κατάσταση. Δηλαδή, με άλλα λόγια, αυτό που θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι να το σκεφτείτε σαν να ήσαστε ένα τρίτο πρόσωπο, που δεν εμπλέκεται στην κατάσταση και τα βλέπει τα πράγμτα με τα μάτια ενός άλλου...


Ειδικότερα,οι καθηγητές Igor Grossmann και Ethan Kross, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να σκεφτούν ένα προσωπικό τους πρόβλημα ή κάποιου γνωστού τους –όπως το ενδεχόμενο απιστίας ενός συντρόφου με κάποιο κοντινό τους πρόσωπο- σε πρώτο και σε τρίτο πρόσωπο.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που προβληματίστηκαν για τη σχέση κάποιου γνωστού τους, ήταν σε θέση να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοφία το ζήτημα, σε σχέση με αυτούς που το είδαν σαν προσωπικό τους θέμα.

Σε ένα δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές, διερεύνησαν κατά πόσο η προσωπική απόσταση από ένα ζήτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν πιο σοφές/σωστές αποφάσεις όταν αναλογίζονται τα προβλήματα τρίτων και όχι τα δικά τους.

«Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να εξαλειφθεί αυτή την προκατάληψη στο συλλογισμό μας, όταν αναφερόμαστε στον εαυτό μας στο τρίτο πρόσωπο» είπε ο καθηγητής Grossmann στη MailOnline.

 

Μαρία Καραμέτου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση