Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ZEYGARAKI

Μια απλή χειρονομία αρκεί για να κρατήσει τη φλόγα στην σχέση ζωντανή! Μπορεί να ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Business Insider!

Τα ζευγάρια που ο ένας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του όταν ο άλλος κάνει μία καλή κίνηση (από το κούρεμα του γρασιδιού μέχρι το να βγάλει έξω τα σκουπίδια ή να φέρει τον αγαπημένο καφέ του συντρόφου του γυρίζοντας στο σπίτι) δεν νιώθουν ένα περιστασιακό αίσθημα χαράς και ικανοποίησης αλλά αισθάνονται συνολικά καλύτερα για τη σχέση τους.

Αυτά τα θετικά συναισθήματα κρατούν για ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Σάρα Αλγκόε, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, ζήτησε από ζευγάρια να κρατήσουν ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο. Σε αυτό, κατέγραφαν ό,τι έκανε ο σύντροφός τους για εκείνους με αποτέλεσμα να νιώσουν ευγνωμοσύνη, όπως και τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν αυτές οι κινήσεις.

Τις ημέρες που ανέφεραν ότι ένιωθαν μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για τις πράξεις του συντρόφου τους, έλεγαν επίσης πως ένιωθαν πιο συνδεδεμένοι μαζί τους. Αυτά τα συναισθήματα κρατούσαν και την επόμενη ημέρα.

Αλλες πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι αυτά τα αισθήματα ευγνωμοσύνης επηρεάζουν τη σχέση για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από εκείνο των λίγων ημερών. Μία σειρά από μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπιστώσε ότι όσο μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη νιώθουν τα ζευγάρια, τόσο πιο πιθανό είναι να βρίσκονται ακόμη στη σχέση εννέα μήνες αργότερα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση