Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

parents behavour

O τρόπος συμπεριφοράς των γονιών κατά την παιδική ηλικία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του χαρακτήρα στην ενήλική ζωή, επιβεβαιώνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Child Development.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του TIME, ερευνητές από την Μινεσότα εξέτασαν 243 από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και τους παρακολουθούσαν μέχρι τα 32 τους χρόνια. Ειδικότερα, οι επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο που οι μητέρες  αλληλεπιδρούν με τα παιδιά κατά τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους, και καθώς μεγάλωναν, ενημερώνονταν από τους δασκάλους τους για τις κοινωνικές δεξιότητες και τα ακαδημαϊκά προσόντα των παιδιών. Όταν τα παιδιά έφτασαν στην ηλικία των 20 και των 30 οι ερευνητές τους συζήτησαν μαζί τους για την εκπαίδευση και τις σχέσεις τους.

Τα παιδιά, των οποίων οι μητέρες ήταν πιο τρυφερές στην ανατροφή τους κατά τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους, είχαν κατορθώσει να δημιουργήσουν επιτυχημένες σχέσεις και να σπουδάσουν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε σύγκριση με εκείνα των οποίων οι μητέρες δεν είχαν την ίδια συμπεριφορά και δεν ασχολούνται πολύ μαζί τους.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ευαισθησία και η φροντίδα που δείχνουν οι μανάδες στα παιδιά σε μικρή ηλικία μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική τους ανάπτυξη. Αλλά η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ανεξαρτήτως του οικονομικού παράγοντα, η συμπεριφορά που υιοθετούν οι γονείς προς τα παιδιά τους έχει επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή τους, με τέτοιο βαθμό που δεν μπορούμε να φανταστούμε.  

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση