Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

hug-strength

Η αγκαλιά, όπως και η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, συμβάλει στην πρόληψη λοιμώξεων μέσω ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και ανακουφίζει από το άγχος, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διενέξεις στις σχέσεις τους είναι περισσότερο επιρρεπείς σε κρυολογήματα ενώ οι άνθρωποι με κοινωνική στήριξη προστατεύονται μερικώς από την επίδραση του στρες, την κατάθλιψη και το άγχος.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ, εξέτασαν αν η κοινωνική στήριξη είναι το ίδιο αποτελεσματική στην προστασία μας από την ευαισθησία σε λοιμώξεις λόγω στρες και αν οι αγκαλιές μπορούν να ευθύνονται σε ένα βαθμό για τα αισθήματα στήριξης, όπως και αν προστατεύουν από λοιμώξεις.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις προσωπικές σχέσεις 400 ανθρώπων και μελέτησαν τον είδος της κοινωνικής στήριξης που λάμβαναν. Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε ιό του κοινού κρυολογήματος και παρακολουθήθηκαν για να αξιολογηθεί η λοίμωξη και τα συμπτώματα της νόσου.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κοινωνική στήριξη μείωσε τον κίνδυνο λοίμωξης που συνδεόταν με τις διενέξεις και ότι οι αγκαλιές ευθύνονταν για το ένα τρίτο του προστατευτικού αποτελέσματος.

Άσχετα από το αν ένας συμμετέχων ανέφερε πως είχε διαπροσωπικές διαμάχες, η μεγαλύτερη κοινωνική στήριξη και οι πιο συχνές αγκαλιές βοήθησαν στο μετριασμό των συμπτωμάτων κρυολογήματος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση