Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

o-GRANDPARENTS-GRANDKIDS-facebook

Λένε ότι είμαστε τόσο μεγάλοι όσο αισθανόμαστε! Τώρα επιστήμονες έρχονται να αποκαλύψουν ότι το συγκεκριμένο γνωμικό είναι αλήθεια.

Νέα μελέτη, που διεξήχθη από το University College of London πράγματι δείχνει πως όσοι αισθάνονται νεότεροι απ’ ότι είναι, έχουν και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Αντιθέτως, εκείνοι που αισθάνονται όσο είναι στην πραγματικότητα είναι πιο πιθανό να πεθάνουν νέοι, ενώ όσοι αισθάνονταν μεγαλύτεροι σε ηλικία διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στoπλαίσιο της μελέτης, 6.500 ενήλικες μέσης ηλικίας 65,8 ετών, κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο χρονών αισθάνονταν και εν συνεχεία οι ερευνητές ανέλυσαν τα ποσοστά θανάτου τους. Τα ποσοστά θνησιμότητας κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών, που ακολούθησαν, ήταν 14,3% για τους ενήλικες που αισθάνονταν νεότεροι και 18,5% για εκείνους που αισθάνονταν την πραγματική τους ηλικία.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η αντίληψη που έχουμε για την ηλικία μας είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προβλέψουμε το πόσο θα ζήσουμε. Ισχυρίζονται ότι το να νιώθουμε νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία μπορεί να οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων που έχουν να κάνουν με ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και με τη μεγαλύτερη θέληση για ζωή.

«Πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αισθάνονται νεότεροι από ότι πραγματικά είναι. Η αντίληψη των ανθρώπων για την ηλικία τους είναι πιθανόν να επηρεάζεται από μια σειρά παραγόντων, όπως ο πόνος, κάποια σοβαρή ασθένεια, την κοινωνική τους ζωή, το είδος της φυσικής δραστηριότητας που κάνουν κ.α.» αναφέρει η συν-επικεφαλής της μελέτης και ψυχολόγος στο British Heart Foundation, Andrew Steptoe.  

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, αν και υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ του πόσο νέοι αισθανόμαστε και των καρδιαγγειακών παθήσεων, δεν ισχύει το ίδιο για την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου. 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση