Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Talk-Therapy-Reduces-Repeat-Suicide-Attempts3

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αυτοκτονίας σε ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet Psychiatry.

Ερευνητές του John Hopkins University, εξέτασαν περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν και αργότερα υποβλήθηκαν σε ψυχοκοινωνική συμβουλευτική. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι αυτοκτονίες μειώθηκαν κατά 26% μετά από 5 χρόνια σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν υποβλήθηκαν σε ψυχοθεραπεία.

Για την έρευνα, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε 6 έως 10 συνεδρίες για πρόληψη αυτοκτονιών σε κλινικές της Δανίας. Το αποτέλεσμα συγκρίθηκε με αυτό 17.000 ανθρώπων που είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν αλλά δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία στη συνέχεια. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για διάστημα έως 20 ετών.

Σκοπός της θεραπείας είναι να δώσει στους ανθρώπους χρόνο και χώρο να μιλήσουν για τα προβλήματά τους και να διερευνήσουν δύσκολα αισθήματα με επαγγελματία.

Τον πρώτο χρόνο όσοι έλαβαν ψυχοθεραπεία είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να αποπειραθούν ξανά να αυτοκτονήσουν και 38% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο.

«Οι άνθρωποι που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν αποτελούν μια ομάδα υψηλού κινδύνου και μπορούν να εμφανίσουν αυτοκτονική συμπεριφορά και θανατηφόρα αποτελέσματα στο μέλλον. Γι’ αυτό χρειάζεται να τους σταματήσουμε και να καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες πρόληψης αυτών των φαινομένων», επισημαίνουν οι συγγραφείς της μελέτης στο περιοδικό TIME.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση