Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

short and tall men II

Το ύψος επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου με τους κοντούς να υποφέρουν από συναισθήματα όπως φόβος και παράνοια. 

Τα ευρήματα είναι αποτέλεσμα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης οι οποίοι μείωσαν με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας κατά 25 εκατοστά το ύψος εθελοντών.  

Στη συνέχεια τους έβαλαν να ταξιδέψουν με προσομοιωτή μετρό με βοήθεια υπολογιστή και διαπίστωσαν ότι  αυξήθηκαν οι αναφορές για αρνητικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα αυτά της ανικανότητας και κατωτερότητας. Αυξήθηκαν επίσης τα επίπεδα δυσπιστίας, φόβου και παράνοιας.

Οι συμμετέχοντες που «κόντυναν» είχαν περισσότερες πιθανότητες να πιστέψουν ότι κάποιος άλλος στο «εικονικό βαγόνι» τους κοιτούσε επίμονα, σκεφτόταν κάτι κακό για εκείνους ή προσπαθούσε να τους προκαλέσει αναστάτωση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Όταν κάποιος είναι ψηλός, αυτομάτως αυτό συσχετίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα και σε αυτόν των διαπροσωπικών σχέσεων» ανέφερε ο καθηγητής Daniel Freeman, που ηγήθηκε της μελέτης.

«Το ύψος θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει την αυθεντία, την ισχύ, άλλωστε νιώθουμε ότι είμαστε πιο ψηλοί όταν είμαστε πιο ισχυροί. Με το πείραμά μας διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι νιώθουν κατώτεροι και αυτό τους κάνει εξαιρετικά δύσπιστους. Μας παρέχει μια βασική αντίληψη γύρω από την παράνοια, καθώς έδειξε ότι η υπερβολική δυσπιστία των ανθρώπων σχετίζεται άμεσα με τα συναισθήματα και την άποψη που έχουν για τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν καταφέρουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα είναι και λιγότερο δύσπιστοι απέναντι στους άλλους» είπε ο καθηγητής.   

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση