Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

crying lady

Όλοι μας έχουμε βιώσει μια άσχημη ημέρα, όπου θα κολλήσουμε στην κίνηση, το αμάξι δεν θα παίρνει μπρος και το αφεντικό θα μας βάλει τις φωνές, και θα νιώσουμε ότι είμαστε εν μέσω μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Αλλά προτού προσπαθήσετε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας και να μαλώσετε τον εαυτό σας για την «αδυναμία» που επιδεικνύει, δείτε για ποιους λόγους το κλάμα όχι μόνο δεν είναι ντροπή αλλά στην πραγματικότητα μας βοηθά να αισθανθούμε καλύτερα.

Ανακουφίζει από το άγχος

Το κλάμα απομακρύνει το μαγγάνιο (που συνδέεται με τη διάθεση) από το σώμα, και μάλιστα βρίσκεται σε μεγαλύτερη κατά 30 φορές ποσότητα  στα δάκρυα απ’ ότι στο αίμα. Φυσικά και υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να απαλλαγείτε από το στρες, αλλά αν για κάποιο λόγο σας πιάσουν τα κλάματα μην προσπαθήσετε να το σταματήσετε...

Ενδυναμώνει τις σχέσεις

Το κλάμα ενισχύει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις φιλίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει ο βιολόγος Όριν Χάσον στο περιοδικό ψυχολογίας EvolutionaryPsychology. Ο Χάσον, αναλύοντας το κλάμα σε διάφορες συναισθηματικές και κοινωνικές συνθήκες, διαπίστωσε πως αποτελεί μια εξελικτική αντίδραση ώστε να επιστήσουμε την συμπάθεια και την υποστήριξη του περιβάλλοντός μας.

Ενισχύει τη διάθεσή μας

 Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι πράγματι αισθάνονται περισσότερο χαρούμενοι, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, μετά από ένα γερό κλάμα. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η καθεαυτή πράξη του κλάματος «ξεπλένει» διάφορες χημικές ουσίες από τον οργανισμό μας, ενώ η ψυχική απελευθέρωση των συναισθημάτων μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση οδυνηρών καταστάσεων. 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση