Ψυχική Υγεία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

eb-divorceartwide-620x349

Τα παντρεμένα ζευγάρια εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν αν τα παιδιά τους είναι κορίτσια, παρά αγόρια, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Φαίνεται πως μεταξύ των ειδικών το γεγονός ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που χωρίζουν πιο συχνά είναι αυτά που έχουν κορίτσια και όχι αγόρια, ήταν γνωστό. Μέχρι τώρα, η κυρίαρχη εξήγηση ήταν ότι τα κορίτσια «προκαλούν» πιο εύκολα το διαζύγιο, επειδή οι μπαμπάδες τείνουν να προτιμούν τα αγόρια, οπότε μένουν πιο εύκολα σε ένα γάμο από τον οποίο έχουν αποκτήσει γιους, ενώ αν έχουν κόρες, τους είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψουν την οικογένεια. 

Μια νέα μελέτη όμως του Πανεπιστημίου Dukeστις ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό δημογραφίας Demography υποστηρίζει ότι η εξήγηση πρέπει να αναζητηθεί μέσα στη μήτρα της μητέρας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ερεύνησαν ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων, που αφορούσε την περίοδο 1979-2010, οι διαπροσωπικές συγκρούσεις του ζεύγους στην αρχική φάση του γάμου, πριν κάνουν παιδί, μπορούν να αποτελέσουν δείκτη πρόβλεψης για το φύλο του παιδιού που θα γεννηθεί αργότερα. Όσο πιο έντονες συγκρούσεις ανέφερε μία γυναίκα με τον άνδρα της, τόσο πιθανότερο ήταν να γεννήσει κορίτσι, παρά αγόρι, τα επόμενα χρόνια.  

«Τα κορίτσια μπορούν να επιβιώνουν σε εγκυμοσύνες γεμάτες στρες, όπου τα αγόρια δεν μπορούν να επιβιώσουν. Έτσι, είναι πιθανότερο να γεννηθούν κορίτσια παρά αγόρια σε γονείς με ήδη τεταμένες σχέσεις», δήλωσε ο AmarHamoudi, ένας εκ των δύο επικεφαλής των ερευνητών.   Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες το υποτιθέμενο "ασθενές" φύλο είναι τελικά πιο σκληρό και μάλιστα σε όλη την πορεία της ζωής τους. 

 

Επιμέλεια: Μαρία Καραμέτου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση