Οδηγίες για άρθρα (γενικές)
Άνοιγμα Panel

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Ο ΔΙΚΤΑΜΟΣ''
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ''
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΑΠΑΡΗ''
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Φωτογραφίες

 • Οι φωτογραφίες των άρθρων πρέπει να έχουν μέγεθος 320x220 (320pixel πλάτος, με 220pixel ύψος).
 • Οι φωτό πρέπει να μπαίνουν μέσα στο κείμενο, πάνω-πάνω, χρησιμοποιώντας το κουμπί 'Insert/Edit image' του κειμενογράφου (το οποίο βρίσκεται στην τελευταία σειρά, τέταρτο από το τέλος, δίπλα στο κουμπί που λέει 'abc').

Για να φτιάξουμε μια φωτογραφία 320x220, χρησιμοποιούμε το Picasa ή όποιο άλλο πρόγραμμα μας βολεύει. Αν δεν εχουμε κάποιο πρόγραμμα, κάνουμε τα εξής:

 1. Βρίσκουμε μια φωτογραφία που μας κάνει, και που να είναι μεγαλύτερη από 320x220.
 2. Πηγαίνουμε στο fotor.com, και επιλέγουμε 'EDIT A PHOTO'.
 3. Βρίσκουμε τη φωτογραφία στο σκληρό μας και πατάμε Οκ.
 4. Κάνουμε κλικ στο CROP στο μενού αριστερά.
 5. Βάζουμε τις διαστάσεις 320x220 και μετά κάνουμε Check στο 'Keep Proportions'.
 6. Τώρα μπορούμε να αλλάξουμε τις διαστάσεις στο κουτάκι που έχει εμφανιστεί πάνω στην εικόνα μας, χωρίς να χάνεται η αναλογία πλάτους-ύψους. Επιλέγουμε την περιοχή της φωτογραφίας που θέλουμε να κρατήσουμε, ή (αν θέλουμε ολόκληρη τη φωτογραφία) μεγαλώνουμε το κουτάκι όσο πάει.
 7. Πατάμε 'Apply'.
 8. Αν χρειάζεται κάνουμε κλικ στο 'RESIZE'.
 9. To 'Keep Proportions' πρέπει να είναι checked. Γράφουμε 320 στο 1ο κουτάκι. Στο 2ο πρέπει αυτόματα να εμφανιστεί το 220.
 10. Πατάμε 'Apply'.
 11. Στο μικρό οριζόντιο μενού πάνω από τη φωτογραφία μας κάνουμε κλικ στο 'Save'.
 12. Στο μενού αριστερά, επιλέγουμε 'Medium' και 'Save'. Η φωτογραφία είναι έτοιμη για να την αποθηκεύσουμε στο σκληρό μας, και  να την ανεβάσουμε μετά από εκεί στο άρθρο μας.

 

Copy-paste από Word & γενικές οδηγίες εισαγωγής κειμένου

 1. Επιλέγουμε ολόκληρο το κείμενο στο word (χωρίς τη φωτογραφία). Η επιλογή γίνεται γρήγορα με Ctrl+A. Δεν κανουμε paste (επικόλληση) το κείμενο απευθείας στον κειμενογράφο του Joomla! Χρησιμοποιούμε το κουμπί 'Paste as Plain Text'του κειμενογράφου του Joomla (το οποίο βρίσκεται δίπλα από το κουμπί 'Paste', στη 2η σειρά κουμπιών, κάτω ακριβώς από το 'Paragraph').
 2. Κάνουμε κλικ (αν δεν είναι ήδη πατημένο) στο κουμπί 'Show/hide block elements'(το οποίο βρίσκεται στην τελευταία σειρά κουμπιών, 3ο από αριστερά), για να βλέπουμε πώς ακριβώς φτιάχνει τις παραγράφους ο κειμενογράφος. Θέλουμε ιδανικά κάθε παράγραφος να είναι στο δικό της "κουτάκι" (που γράφει πάνω-αριστερά p--από το "paragraph"). Τα κουτάκια φτιάχνονται αυτόματα κάθε φορά που πατάμε Enter, οπότε (αν χρειάζεται) πηγαίνουμε τον κέρσορα στο τέλος της κάθε παραγράφου, πατάμε το Enter, και σβήνουμε την κενή σειρά που βγάζει ο κειμενογράφος.
 3. Συνήθως δε χρειάζεται να αφήνουμε κενές σειρές ανάμεσα στις παραγράφους. Αν αφού κάνουμε Save δούμε ότι σε κάποιο σημείο χρειάζεται να αφήσουμε μια κενή σειρά, κάνουμε Edit το άρθρο και την προσθέτουμε.
 4. Αν σε κάποιο κείμενο θέλουμε να φτιάξουμε Ενότητες, οι τίτλοι των Ενοτήτων θα πρέπει να μπαίνουν σε δικό τους block (κουτάκι) και μετά να επιλέγουμε από εκεί που λέει paragraph, την επιλογή Heading 3. Για τους τίλους των υπο-ενοτήτων επιλέγουμε παρομοίως Headind 4, των υπο-υπο-ενοτητων Ηeading 5 κτλ... Δεν αλλαζουμε το μέγεθος των γραμμάτων στους τίτλους μόνοι μας, ούτε τα κάνουμε bold, για λόγους ομοιομορφίας μεταξύ των άρθρων.

 

Πώς κάνουμε Edit ένα άρθρο

Το βρίσκουμε μέσα στην ιστοσελίδα του stogiatro.gr, πατάμε το κουμπί με το γρανάζι πάνω-δεξιά στο άρθρο, και επιλέγουμε Edit.

Αν θέλουμε να δούμε ή/και να επεξεργαστούμε την HTML ενός άρθρου (για όποιον/α ξέρει λίγο HTML), κάνουμε κλικ στο [Toggle Editor] που βρίσκεται πάνω από τον κειμενογράφο του Joomla.

Αν κάποιο άρθρο, έπειτα από επανειλλημένες προσπάθειες εξακολουθεί να μας εμφανίζεται "λάθως" ή "περίεργα", και δεν ξέρουμε HTML για να το διορθώσουμε μόνοι μας, δοκιμάζουμε τα εξής:

 1. Ξαναπερνάμε το κείμενο από την αρχή.
 2. 2. Ξαναπερνάμε το κείμενο, αφού πρώτα το κάνουμε copy-paste στο notepad, και από εκεί δεύτερο copy-paste στον κειμενογράφο του Joomla.
 3. 3. Στέλνουμε ένα e-mail στους admins του stogiatro, οι οποίοι θα κοιτάξουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

 

Τι άλλες επιλογές πρέπει να κάνουμε πριν πατήσουμε Save;

 1. Επιλέγουμε έναν τίτλο για το άρθρο.
 2. Επιλέγουμε ένα Alias. To Alias πρέπει να είναι ο τίτλος του άρθρου με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish).
 3. Στην καρτέλα Publishing, διαλέγουμε την Κατηγορία (Category) του άρθρου.
 4. Στην καρτέλα Publishing, επιλέγουμε τα tags του άρθρου. Αν το άρθρο ανήκει σε κάποια Ειδικότητα (π.χ. καρδιολογία, ρευματολογία κτλ..) ή σε κάποια/ες Kατηγορία/ες ασθενειών (π.χ. καρκίνος, καρκίνος του δέρματος, αλτσχάιμερ κτλ..), αυτές θα πρέπει να μπαίνουν οπωσδήποτε στα tags.
 5. Στην καρτέλα Publishing, το Status θα πρέπει να είναι Published, εκτός κι αν δε σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε άμεσα το κείμενο (π.χ. επειδή είναι ημι-τελές).
 6. Στην καρτέλα Publishing, επιλέγουμε Featured -> Yes, αν θέλουμε το άρθρο να εμφανίζεται στη Αρχική σελίδα του stogiatro.
 7. Στην καρτέλα Metadata, βάζουμε μία ή δυο προτάσεις που θα εμφανίζονται στο google και σε μηχανές αναζήτησης όταν βρίσκει κάποιος εκεί το άρθρο. Δε βάζουμε τίποτα στα keywords, εκτός κι αν μας έχουν δώσει τέτοια οδηγία οι developers.
 8. Πατάμε Save!

 

Πώς βρίσκουμε το id της ειδικότητας του γιατρού αλλά και την ακριβή ονομασία της ειδικότητηας


 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


variosox