Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

polikistikes_oothikes_jkajhsdgf.jpg
Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία οι ωοθήκες της γυναίκας (κυρίως στην εφηβική ηλικία), δεν ολοκληρώνουν τη διαδικασία της ωορρηξίας και γεμίζουν με πολλές μικρές - μικρές κύστεις. Οι γυναίκες αυτές παρουσιάζουν ορμονικές διαταραχές,  που επηρρεάζουν τόσο την εμφάνισή τους, όσο την τακτική περίοδό τους και την ικανότητα μελλοντικής εγκυμοσύνης.

Ο κύριος ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ μας εξηγεί.

Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, έχουν πρόβλημα στη λειτουργία των ωοθηκών, όπως είναι η ωοθυλακιορρηξία και η ορμονική παραγωγή με κύριο χαρακτηριστικό την υπερέκκριση ανδρογόνων ορμονών.

Τα κυριότερα συμπτώματα, που παρουσιάζονται είναι:
- Οι διαταραχές της περιόδου
- η ακμή και η ανεπιθύμητη τριχοφυία
-  η παχυσαρκία
- υπογονιμότητα (δυσκολία στη σύλληψη).

Πολύ λίγες  γυναίκες, με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών παρουσιάζουν και τα 5 πιο πάνω χαρακτηριστικά ταυτόχρονα. Οι περισσότερες έχουν μόνο ένα ή δύο από τα συμπτώματα αυτά.
Υπάρχουν πολύ περισσότερες καταστάσεις, που προκαλούν τα προηγούμενα ενοχλήματα, εκτός από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Επομένως αν υπάρχει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει η γυναίκα να υποβληθεί σε διερεύνηση και εργαστηριακό έλεγχο.

Αν κάποια γυναίκα (έφηβη) ταλαιπωρείται με κάποιο από τα προηγούμενα συμπτώματα, πχ αν έχει ασταθή κύκλο, ή έντονη τριχοφυία, θα πρέπει να απευθυνθεί στο γυναικολόγο, ο οποίος θα την εξετάσει και θα της υποδείξει τον απαραίτητο έλεγχο, που πρέπει να κάνει.

Συνήθως γίνεται ένα Υπερηχογράφημα (κατά προτίμμηση διακολπικό, αν η γυναίκα έχει ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις) και ένας πλήρης ορμονικός προσδιορισμός, ώστε να επιβεβαιωθεί η διάγνωση του σύνδρομου των πολυκυστικών ωοθηκών.

Μετά τη διαπίστωση του συνδρόμου, ο γυναικολόγος είναι αυτός που θα δώσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Συνήθως η θεραπεία είναι φαρμμακευτική και αποσκοπεί στο να μειώσει την ωοθηκική λειτουργία.

Η θεραπεία είναι δύσκολη, μακροχρόνια και πολλές φορές υποτροπιάζει. Οριστικά η γυναίκα θεραπεύεται, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, που οι ωοθήκες υπολειτουργούν.

Αν δεν γίνει σωστά η θεραπεία, η γυναίκα θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται με ακμή και τριχοφυία, με διαταραχές στην περίοδο, και αργότερα, όταν το θελήσει, με δυσκολία στη σύλληψη και προβλήματα στην εγκυμοσύνη της.

Επιπλέον αν δεν γίνει καμία θεραπεία υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη, ανάπτυξη κύστεων και  καρκίνου ωοθηκών, καθώς και καρκίνου της μήτρας σε μεγάλη ηλικία.

ARGIROS.jpg

ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση