Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ESY

Τα σημαντικότερα ζητήματα στο χώρο της Νοσηλευτικής, σήμερα, είναι πρωτίστως δομικά και πηγάζουν από τη μη σαφή οριοθέτηση του κλάδου και το πολυεπίπεδο της εκπαίδευσης και άσκησης της Νοσηλευτικής στη χώρα μας, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβούλιου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ).


Κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9-1-17, σε πλήρη σύνθεση, προκειμένου να προετοιμάσει την 2η ολομέλεια του οργάνου στις 27 Ιανουαρίου, το ΕΣΑΝ δεσμεύτηκε πως θα εργαστεί το επόμενο διάστημα για την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη προσέγγιση στα παραπάνω ζητήματα.

Ιεράρχησε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σήμερα στον κλάδο και σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 6 του Ν. 1579/1985 (ΦΕΚ 217 Α΄) εισηγείται επιτροπές (Νοσηλευτικής εκπαίδευσης, έρευνας και άσκησης του επαγγέλματος), στις οποίες θα κληθούν να συμμετέχουν ανάλογα με το αντικείμενο, εκπρόσωποι αντίστοιχων επιστημονικών εταιρειών, κλαδικών σωματείων, ή και άλλων κρατικών ή ιδιωτικών φορέων.

Τέλος, επεξεργάστηκε και θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο στην 2η ολομέλεια του ΕΣΑΝ για την δημιουργία Διεύθυνσης Ανάπτυξης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, στα πλαίσια της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας.


Στα πλαίσια της απόφασης της 1ης ολομέλειας για έναρξη διαλόγου με Νοσηλευτικούς φορείς, έγινε συνάντηση γνωριμίας με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥΝΔΕ) και στην συνέχεια της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, δόθηκε η ευκαιρία να αποσαφηνιστούν ερωτήματα γύρω από τις θέσεις των φορέων. Επιβεβαιώθηκε, δε, η θέληση και η διάθεση από όλους να εργαστούν στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη Νοσηλευτική και να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση