Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 26CD131FB5F305687AA8A934C0CC8071.jpg

Σημαντικές και πολύπλευρες οι διαπιστώσεις της 20ετούς εμπειρίας του από την εφαρμογή της μεθόδου αποκατάστασης της κήλης TEP (Total Extra Peritoneal Repair- Ολικά Εξωπεριτοναϊκή Αποκατάσταση), έτσι όπως περιγράφονται σε εργασία που ανακοίνωσε μαζί με τη χειρουργική του ομάδα ο γενικός χειρουργός-λαπαροσκόπος και διευθυντής χειρουργός της Ευρωκλινικής Αθηνών, δρ. Γιώργος Σάμπαλης,

 κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της μεθόδου που εφάρμοσε σε 444 ασθενείς (412 άνδρες και 32 γυναίκες) ηλικίας από 15 έως 90 ετών.
Η μέθοδος TEP, αποτελεί μια καταξιωμένη μέθοδο, ασφαλή, ανώδυνη, ατραυματική και αναίμακτη, για την αντιμετώπιση όλων των ειδών της κήλης της βουβωνικής χώρας (βουβωνοκήλη, μηροκήλη), όπως επίσης και στην αμφοτερόπλευρη βουβωνοκήλη, αλλά και στην υποτροπή μίας κήλης μετά από ανοικτό χειρουργείο.  
«Η επέμβαση γίνεται με γενική ή και επισκληρίδιο αναισθησία», τονίζει ο Δρ Σάμπαλης, «με την δημιουργία μίας μικρής τομής ενός εκατοστού κάτω από τον ομφαλό και άλλες δύο των 5 χιλιοστών, χωρίς να γίνει διατομή μυών και τοιχωμάτων. Σε αντίθεση με το ανοιχτό χειρουργείο, τοποθετείται πολύ μεγαλύτερο πλέγμα το οποίο και καλύπτει όλα τα ευένδοτα-ευπαθή σημεία του βουβωνικού χώρου, γεγονός που εξασφαλίζει τη μη δημιουργία επιπλοκών. Η μετεγχειρητική πορεία είναι εξαιρετική και ο ασθενής σηκώνεται σε λίγες ώρες, σιτίζεται αμέσως, εξέρχεται από την κλινική την επομένη το πρωί, και μπορεί να μεταβεί στην εργασία του σε λίγα 24ωρα».
Ο μέσος χρόνος επέμβασης στη διάρκεια της 20ετίας εφαρμογής της μεθόδου από τον Δρα Σάμπαλη κυμάνθηκε από 25-45 λεπτά και η παρακολούθηση των ασθενών συνεχίστηκε για 6 μήνες με άριστα αποτελέσματα και με μόνο 4 περιστατικά υποτροπής, ποσοστό πολύ μικρότερο του ένα τοις εκατό.

Ο Γενικός Χειρουργός-Λαπαροσκόπος  Δρ. Γιώργος Σάμπαλης,

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση