Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

mpaskozos321.jpg

Η δέσμευση, δια του πρωθυπουργού, στην προτεραιότητα των πολιτικών Δημόσιας Υγείας αποτελεί εγγύηση για δέσμευση και συνεργασία όλης της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού, χωρίς αποκλεισμούς, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ), Ιωάννης Μπασκόζος, με την ολοκλήρωση της διημερίδας για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υγεία.

Όπως ανέφερε συνοψίζοντας τα συμπεράσματα των εργασιών της διημερίδας, για να επιτευχθεί ο στόχος σε συνθήκες παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης και πολιτικών λιτότητας,  θα πρέπει η διακυβέρνηση της χώρας και η ηγεσία για την Υγεία να λειτουργήσει συμμετοχικά και συνεκτικά, υπογραμμίζοντας ότι η χάραξη εμπεριστατωμένης και αξιόπιστης πολιτικής, που θα καθοδηγείται και θα βασίζεται σε τεκμηριωμένες (evidence-based) πρακτικές είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τα επιστημονικά εργαλεία και οι μέθοδοι τεκμηρίωσης υπάρχουν, ωστόσο, η ανταλλαγή εμπειριών με τους εταίρους μας και η στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) , με την εξασφάλιση και την παροχή τεχνογνωσίας, είναι απαραίτητη.

«Σε συνθήκες δημοσιονομικών περιορισμών και οικονομικής ύφεσης δεν θα υπερασπιστούμε τις πολιτικές λιτότητας. Η προτεραιότητα στις πολιτικές Δημόσιας Υγείας δεν γίνεται σαν “άλλοθι” περικοπών στις δαπάνες υγείας, αλλά λόγω της αποδεδειγμένης σημασίας για το επίπεδο υγείας και ευζωίας του πληθυσμού, αλλά και για να είναι βιώσιμο ένα υψηλού επιπέδου σύστημα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους. Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές καλούνται να εξορθολογήσουν τις δαπάνες υγείας ενώ απαίτηση της χρονικής συγκυρίας, είναι η εφαρμογή δέσμης μέτρων ενίσχυσης του ποσοστού των δημόσιων δαπανών για την υγεία και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των δαπανών δημόσιας υγείας σε όλους τους τομείς της γενικής κυβέρνησης. Η βέλτιστη ανακατανομή των σπάνιων υγειονομικών πόρων για την επίτευξη της αποδοτικότητας του συστήματος υγείας είναι αναγκαία. Η ενίσχυση και η χρηματοδοτική στήριξη των διεθνών εταίρων μας και η δομική συνεργασία και συνέργεια όλων των φορέων αλλά και των επιστημόνων προς όφελος της Δημόσιας Υγείας είναι αναγκαία», τόνισε ο ΓΓΔΥ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε την ανάγκη για συμπόρευση, συμμετοχή, συνεννόηση και συνεισφορά όλων για την ανάπτυξη της Πολιτικών Δημόσιας Υγείας.

Κατέληξε δε τονίζοντας, πως αν πράγματι επιθυμούμε αποτελεσματικές πολιτικές Δημόσιας Υγείας, η καθολική πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των ομάδων του πληθυσμού στις πολιτικές πρόληψης και αγωγής υγείας είναι απαραίτητη. «Η δέσμευση της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση είναι δεδομένη», σημείωσε ο κ. Μπασκόζος.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση