Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

diabetes34e.jpg

Την έντονη αντίδρασή της στο γεγονός ότι παρεμποδίζεται η είσοδος των νέων τεχνολογιών που μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν στον πάσχοντα με απομάκρυνση των επίπονων και επικίνδυνων επιπλοκών, οι οποίες αυξάνουν υπερβολικά το κόστος για το δημόσιο σύστημα υγείας εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Όπως αναφέρει, ο ΕΟΠΥΥ με παγερή αδιαφορία και σκληρότητα κλείνει την πόρτα στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης, σύστημα το οποίο καταγράφει ανώδυνα και αναίμακτα τις τιμές σακχάρου και συμβάλλει στον καλύτερο αυτοέλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η συνεχιζόμενη αναβλητική συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον 6 μήνες τώρα και η μη αποζημίωση του συστήματος αυτού, το οποίο έδωσε ελπίδες σε όλους τους πάσχοντες και ιδιαίτερα στους γονείς μικρών παιδιών, που τα βλέπουν να τρυπούν τα δάχτυλά τους ματώνοντας αμέτρητες φορές καθημερινά, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και σοβαρούς προβληματισμούς, στα άτομα με διαβήτη, «σε σχέση με τους αδιευκρίνιστους λόγους που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κωλυσιεργεί για άλλη μια φορά σε κάτι σχετικό με το Σακχαρώδη Διαβήτη».

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία εκφράζει την απορία της για τους λόγους που δεν καταφέρνει το συγκεκριμένο θέμα να μπει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στις τακτικές συνεδριάσεις του ΕΟΠΥΥ και ποιος είναι ο ρόλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να αφουγκράζεται τα προβλήματά των ασθενών και να προωθεί λύσεις.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απαιτεί την επίλυση του ζητήματος «ΤΩΡΑ». Η δικαιολογία της τροποποίησης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας για την παράταση διεκπεραίωσης των προβλημάτων δεν γίνεται πλέον αποδεκτή. Ζητά λύση στα προβλήματα των ανθρώπων με Διαβήτη της χώρας «ΤΩΡΑ», όταν μάλιστα σύμφωνα με την Η.Δ.Ι.Κ.Α., από την αρχή λειτουργίας του συστήματος έως τα μέσα του 2016, τα άτομα με Διαβήτη για τα οποία έχει καταχωρηθεί τουλάχιστον μία συνταγή είναι 1.010.621.

«Η υγεία είναι δώρο που μας προσφέρθηκε και δεν την διαπραγματευόμαστε!
Είμαστε διατεθειμένοι, προκειμένου να δοθεί άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, να βοηθήσουμε τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να κατανοήσει  πώς είναι να ζεις με το  Διαβήτη, να μετράς, να τρυπιέσαι, να «ΜΑΤΩΝΕΙΣ», να υπολογίζεις την τροφή και να παίρνεις ιατρικές αποφάσεις πολλές φορές την ημέρα, κυνηγώντας αδιάκοπα τις «καλές» τιμές και ζώντας με τον κίνδυνο των επιπλοκών «κρεμάμενο» πάνω από το κεφάλι μας καθημερινά!
Είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε την καθημερινότητά μας μαζί τους! Ένα μαζικό δικό μας εικοσιτετράωρο στα γραφεία τους θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες μας και ίσως τότε πάψουν να μας εμπαίζουν και να μας υποτιμούν με υποσχέσεις ανεκπλήρωτες», αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση