Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 karekla erwtimatiko

Συγκεχυμένες πληροφορίες και χαρακτηριστική αργοπορία χαρακτηρίζουν τις κινήσεις του Υπουργείου Υγείας γύρω από το θέμα της αλλαγής Προέδρου στο ΕΚΑΒ, η οποία σημειωτέον ανακοινώθηκε...ως παρεμπίπτουσα πληροφορία από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου, το περασμένο Σάββατο.

Την ώρα λοιπόν που 90 ασθενοφόρα περιμένουν το "πράσινο φως" από το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία παραλαβής τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν μείνει μόνο 5- από τα 8 συνολικά- άτομα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η νομιμοποίηση να ληφθεί καμία απόφαση, ώστε το θέμα να προχωρήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα πράγματα ωστόσο θα ήταν κάπως πιο... αισιόδοξα, αν τουλάχιστον είχε ξεκαθαριστεί τί θα γίνει με την Προεδρία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, για την οποία υπάρχουν μεν πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι τη θέση τελικά αναλαμβάνει μηχανικός οχημάτων του Κέντρου από τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν όμως συγκεκριμένες ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου Υγείας.

Έτσι, την ώρα που έγκυρες πηγές του στο stogiatro.gr αναφέρουν πως από το υπουργείο χθες, Τρίτη, "έφυγαν" μόνο τα ονόματα για την αναπλήρωση των μελών του ΔΣ (αναμένεται ίσως και σήμερα το σχετικό ΦΕΚ), το ίδιο δεν ισχύει και με το όνομα του ατόμου που θα αντικαταστήσει τον κ. Νίκο Παπαευσταθίου, και το οποίο -θεωρητικά- θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε φάση ενημέρωσης προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα για ακόμη μία φορά ο διαγωνισμός. 

"Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν. Όχι μόνο η τωρινή, αλλά και οι προηγούμενες ηγεσίες, οι οποίες φαίνεται να λειτουργούν με προσωπικά κριτήρια, κάνοντας ζημιά στο ΕΚΑΒ και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές" λέει στο stogiatro.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, με αφορμή ερώτηση του οποίου στη Συνέλευση του Σαββάτου ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό πως επίκειται αλλαγή όλου του ΔΣ του Κέντρου.

Ο ίδιος πάντως τονίζει προς τους ιθύνοντες πως "οι χρόνοι πιέζουν" και πως "η αλλαγή πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα", καθώς το να μείνει το ΕΚΑΒ για ακόμη μία φορά ακέφαλο (όπως συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο) θα έχει ολέθρια αποτελέσματα σε έναν φορέα που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει προβλήματα υποχρηματοδότησης και γηρασμένου στόλου.

Ο νυν Πρόεδρος πάντως του ΕΚΑΒ προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος, αποφεύγοντας να δώσει πληροφορίες σχετικά με το τί συμβαίνει. Κύκλοι του ωστόσο διαβεβαίωναν -μέχρι και αργά χθες το βράδυ- πως ο κ. Παπαευσταθίου δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την αντικαταστασή του.

Για να δούμε τελικά επί των ημερών ποιού θα μπουν τελικά οι υπογραφές για αυτόν τον πολύπαθο διαγωνισμό; Από την έναρξή του πάντως, το 2012, έχουν αλλάξει μέχρι στιγμής 4 πρόεδροι και 8 αντιπρόεδροι...

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση