Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

liverdiseaseromanou.jpg

Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι αντιοξειδωτικά περιέχουν μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά, κάνετε λάθος. Ναι, οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ακριβώς εξαιτίας των αντιοξειδωτικών, μπορεί να μας προστατεύσει από την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, πρόσφατη μελέτη ωστόσο, έδειξε ότι ένα αντιοξειδωτικό του μητρικού γάλακτος, που ανευρίσκεται επίσης στο ακτινίδιο, στη σόγια και στο σέλερι, προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τη λιπώδη διήθηση του ήπατος.

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος είναι η πιο κοινή πάθηση του ήπατος- συνηγορεί για το 75% όλων των χρονίων παθήσεων του ήπατος και φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την «επιδημία» της παχυσαρκίας και τις μεταβολικές διαταραχές που τη συνοδεύουν.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν μια ενισχυμένη δόση πυρρολο-κινολίνης κινόνης (PQQ) χορηγηθείσας προγεννητικά σε παχύσαρκα ποντίκια μπορεί να αναστείλει την εξέλιξη της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος στα τέκνα.

Οι επιστήμονες προκάλεσαν παχυσαρκία σε εγκυμονούντα ποντίκια, ταϊζοντάς τα με βάση τα πρότυπα της δυτικής διατροφής. Σε μία άλλη ομάδα ποντικιών, επίσης σε κατάσταση εγκυμοσύνης χορηγήθηκε μια πιο υγιεινή δίαιτα. Επιπρόσθετα, μία υπο-ομάδα σε καθεμιά από αυτές τις ομάδες, λάμβανε μία γενναία δόση από PQQ μέσα στο νερό που έπιναν. Μετά τη γέννησή τους τα ποντικάκια συνέχισαν τη διατροφή των μητέρων τους για 20 μέρες και επιπρόσθετα λάμβαναν PQQ μέσω του μητρικού γάλακτος.
Τα ποντικάκια που ακολούθησαν τη δυτικού τύπου διατροφή πήραν πολύ περισσότερο βάρος, από εκείνα που ακολουθούσαν την πιο υγιεινή δίαιτα. Το PQQ, συμπληρωματικά, δεν επηρέασε το βάρος των ποντικιών, πριν ή μετά τη γέννηση. Αυτό όμως που βρήκαν οι επιστήμονες ήταν ότι το PQQ μείωσε το λίπος στο συκώτι και συνολικά το λίπος στο σώμα στα παχύσαρκα ποντικάκια. Τα ποντικάκια που είχαν λάβει PQQ είχαν επίσης χαμηλότερους δείκτες οξειδωτικού στρες και προφλεγμονωδών γονιδίων. Αυτό σημαίνει ότι το αντιοξειδωτικό μείωσε επίσης τη φλεγμονή του ήπατος.
Το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι αυτά τα θετικά αποτελέσματα διατηρήθηκαν στα ποντικάκια, ακόμη και όταν σταμάτησαν να θηλάζουν και να λαμβάνουν PQQ μέσω του μητρικού γάλακτος.
"Όταν οι παχύσαρκες μητέρες λάμβαναν αυτό το αντιοξειδωτικό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, βρήκαμε ότι  το τέκνο τους προστατεύτηκε από την εμφάνιση λίπους στο συκώτι και ηπατικής νόσου που οδηγεί σε μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος νωρίς στην ενήλικη ζωή τους", σημειώνει η Karen Jonscher, από την ερευνητική ομάδα.
“Η χορήγηση PQQ στις παχύσαρκες εγκύους, που έχει αποδειχθεί ασφαλής σε μελέτες σε ανθρώπους, θα μπορούσε να αποτελέσει  θεραπευτικό στόχο στη μάχη της μείωσης του κινδύνου για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος στα μωρά", πρόσθεσε η ίδια.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση