Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Ο ΔΙΚΤΑΜΟΣ''
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ''
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΑΠΑΡΗ''
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

hathstogia.jpg

Μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, η οποία είναι η πρώτη που φαίνεται ότι εξαφάνισε τον ιό HIV από τον οργανισμό ασθενούς, με την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής, δημιουργεί ελπίδες για οριστική θεραπεία του AIDS.

Οι αντιρετροϊκές θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα αδυνατούν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα αδρανή μολυσμένα κύτταρα, με αποτέλεσμα ναι μεν να μπορεί η νόσος να τεθεί υπό έλεγχο, αλλά όχι να θεραπευθεί πλήρως. Η νέα θεραπεία επιδρά ακόμη και σ’ εκείνα τα κύτταρα που κρύβονται και βρίσκονται σε ύπνωση, ξεφεύγοντας έτσι από τις μέχρι τώρα θεραπείες.

Η ελπιδοφόρα θεραπευτική προσέγγιση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πέντε κορυφαίων βρετανικών πανεπιστημίων, που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS). Συνδυάζει ένα αρχικό εμβόλιο, το οποίο βοηθά το σώμα να αναγνωρίσει τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί με τον ιό, με ένα νέο φάρμακο (βορινοστάτη) που έρχεται στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τα αδρανή μολυσμένα κύτταρα, έτσι ώστε να τα εντοπίσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.


Σύμφωνα με τους Βρετανούς γιατρούς είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουν για οριστική θεραπεία, ωστόσο ο συγκεκριμένος ασθενής εμφανίζει εντυπωσιακή βελτίωση, καθώς δεν ανιχνεύεται ο ιός στον οργανισμό του. Αν αυτό συνεχιστεί, τότε θα μπορούν μιλήσουν για την πρώτη πλήρη θεραπεία ενός ασθενούς.


«Πρόκειται για μια από τις πρώτες σοβαρές απόπειρες πλήρους θεραπείας του AIDS. Αναζητούμε την πραγματική δυνατότητα θεραπείας του. Είναι μια τεράστια πρόκληση και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά ήδη η πρόοδος είναι αξιοσημείωτη», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών ο Mark Samuels.

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε, ωστόσο, η καθηγήτρια Sarah Fidler, από το  Imperial College. Όπως η ίδια επεσήμανε, η θεραπεία έχει σχεδιασθεί ειδικά για να καθαρίσει τον οργανισμό από όλους τους ιούς HIV, ακόμη και όσους βρίσκονται σε αδράνεια. «Έχει λειτουργήσει στο εργαστήριο και υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι θα λειτουργήσει και στους ανθρώπους, αν και πρέπει να τονίσουμε ότι απέχουμε ακόμη πολύ από κάποια πραγματική θεραπεία. Θα συνεχίσουμε τα ιατρικά τεστ για τα επόμενα πέντε χρόνια και, προς το παρόν, δεν συνιστούμε να σταματήσει ένας ασθενής την τωρινή αντιική θεραπεία του. Όμως στο μέλλον, ανάλογα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, μπορεί να εξετάσουμε αυτή την πιθανότητα». δήλωσε η ίδια.

Μέχρι σήμερα μόνο ένας άνθρωπος έχει θεραπευθεί πλήρως, ο οποίος έλαβε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από άτομο με σπάνια φυσική ανοσία στον ιό HIV, τo 2008.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

variosox