Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

GHJFGHGF.jpg

Ένα  5 μηνών, σήμερα, αγοράκι είναι το πρώτο παιδί  παγκοσμίως που γεννήθηκε μέσω μιας αμφιλεγόμενης τεχνικής που συνδυάζει DNA από τρία άτομα - δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, η τεχνική έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει ζευγάρια που φέρουν σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις να αποκτήσουν υγιή παιδιά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γυναίκα έφερε τα γονίδια για το σύνδρομο Leigh, μια θανατηφόρα διαταραχή του νευρικού συστήματος. Και παρόλο που η ίδια ήταν υγιής, είχε ήδη δύο παιδιά που αργότερα πέθαναν από το σύνδρομο.

Παρότι το γενετικό υλικό μας βρίσκεται ως επί το πλείστον στον πυρήνα των κυττάρων, ένα πολύ μικρό   ποσοστό εντοπίζεται στα μιτοχόνδρια όπου κωδικοποιούνται μόνο τα 37 από τα χιλιάδες γονίδια που διαθέτουμε. Οι μεταλλαγές των συγκεκριμένων γονιδίων ευθύνονται για περισσότερα από 200 γενετικά νοσήματα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία θεραπεία.

Το μωρό φέρει το πυρηνικό DNA του πατέρα και της μητέρας του και το μιτοχονδριακό DNA μίας δότριας.

Τη μέθοδο των «τριών γονέων», η οποία ονομάζεται «άξονας πυρηνικής μεταφοράς», εφάρμοσε ομάδα ειδικών από το κέντρο γονιμότητας New Hope σε στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον  Δρ John Zhang. Οι επιστήμονες  αφαίρεσαν από το ωάριο της μητέρας τον πυρήνα και τον τοποθέτησαν στο ωάριο μιας δότρια από το οποίο είχε  αφαιρεθεί ο δικός του πυρήνας .

Αυτό το ωάριο, τι οποίο-περιείχε DNA από τη μητέρα και μιτοχονδριακό DNA από τη δότρια, γονιμοποιήθηκε στη συνέχεια με το σπέρμα του πατέρα.


Η εξέλιξη αυτή έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, καθώς άλλοι επιστήμονες εκτιμούν πως ανοίγει μια νέα σελίδα στην πρόληψη των γενετικών νοσημάτων και άλλοι εγείρουν ηθικά διλήμματα επειδή η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βρεφών «κατά παραγγελία».


Η μέθοδός θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), που θα διεξαχθεί στο Σωλτ Λέικ Σίτυ, τον Οκτώβριο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση