Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

protoporiaki-otoplastiki-xoris-tomes-kai-xoris-nysteri-einai-gegonos.jpg

Τι είναι ωτοπλαστική;


Είναι η αισθητική επέμβαση που αποσκοπεί στη διόρθωση δυσμορφιών των αυτιών

Ποιες είναι οι συχνότερεςκαταστάσεις που καλείται να διορθώσει;
Η πιο συχνή ωτοπλαστική εφαρμόζεται για την διόρθωση των πεταχτών  αυτιών. Αυτό συμβαίνει όταν τα πτερύγια των αυτιών μας απέχουν περισσότερο από το κεφάλι μας. Όταν αυτή εφαρμόζεται σωστά επιτυγχάνεται ένα τέλειο, φυσικόαποτέλεσμα.

Σε ποιες ηλικίες πραγματοποιείται;
Η επέμβαση πραγματοποιείται σε κάθε ενήλικα αλλά και σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Τι είδους αναισθησία πραγματοποιείται;
Η νάρκωση στην ωτοπλαστική επέμβαση για τα πεταχτά αυτιά, γίνεται στους ενήλικες σχεδόν πάντα με τοπική αναισθησία, ενώ στα παιδιά με τοπική ή γενική νάρκωση, ανάλογα με το αν είναι αγχώδη ή/και έχουν υπερβολικό φόβο για την επέμβαση

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;
Συνήθως η ωτοπλαστική διαρκεί συνολικά 1 ώρα.


Πόσο επίπονη είναι η επέμβαση;
Η επέμβαση περιγράφεταιαπό τους ασθενείς ως ανώδυνη. Αν υπάρξει κάποια δυσφορία τότε αυτή προκαλείται περισσότερο από τον επίδεσμο πάρααπό αυτή κάθε αυτή την επέμβαση. Σε σπάνιες περιπτώσεις λοιπόν ίσως χρειαστεί κανείς να πάρει κάποιο παυσίπονο μετεγχειρητικά.

Απαιτείται παραμονή σε κλινική;
Δεν απαιτείται καμία διανυκτέρευση. Ο ασθενής επιστρέφει κατευθείαν σπίτι του.

Υπάρχει μια νέα, πρωτοποριακή μέθοδο ωτοπλαστικής που εφαρμόζετε. Ποια πλεονεκτήματα έχει και σε τι διαφέρει από την κλασική ωτοπλαστική;

Η νέα αυτή μέθοδος έχει πλεονεκτήματα έναντι της κλασικήςωτοπλαστικήςκαθώς σε αυτή δεν πραγματοποιείται οπισθοωτιαία τομή άρα δεν υπάρχει μετεγχειρητική ουλή, αποφεύγεται το έντονο πρήξιμο των αυτιών καθώς και μολύνσεις ή αιμάτωματα που συνέβαιναν με την κλασική μέθοδο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της όμως είναι η επέμβαση διαρκεί μισή με μια ώρα, πραγματοποιείται σε τοπική αναισθησία και ο ασθενής βλέπει άμεσα μετά το χειρουργείο το αποτέλεσμα. Μάλιστα κατά την διάρκεια του χειρουργείου, ο ασθενής έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και να συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμαλέγοντας την γνώμη του στο πως θέλει να φαίνεται η εικόνα του αυτιού του.

Πονάει αυτό το χειρουργείο; Πως πραγματοποιείται και σε ποιους απευθύνεται;
Καταρχάς το συγκεκριμένο χειρουργείοαπευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν άμεσα γρήγορα και ανώδυνανα απαλλαγούν από τα πεταχτά αυτιά.
Η βασική αρχή αυτής της τεχνικής είναιότι αρχικά αποκολλούμε τον χόνδρο που αποτελεί τον σκελετό του αυτιού από το παρακείμενο δέρμα. Μετά τοποθετούνται ανάλογα και με το πρόβλημα σε κάθε αυτί 2-3 ράμματα οπισθοωτιαία, που δεν είναι ορατά. Αυτά διατηρούσε το νέο σχήμα που έχουμε δώσει στον χόνδρο στην θέση του.
Τέλος ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναιότι η μέθοδος αυτή είναι αρκετά οικονομικότερη της κλασικής μεθόδου.

Τι πρέπει να προσέχω μετά από μια ωτοπλαστική;
Είτε με την κλασική είτε με την νέα μέθοδο ωτοπλαστικής, όταν φύγουμε για το σπίτι μας φοράμε έναν ελαστικό επίδεσμο, ο οποίος παραμένει επτά ημέρες. Μετά την αφαίρεση του και για έναν μήνα πρέπει να φοράμε έναν αθλητικό ελαστικό επίδεσμο μόνοκατά την διάρκεια του ύπνου.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις γύρω από την Ωτοπλαστική ή την Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι;  Απευθυνθείτε στο Χειρουργό ΩΡΛ και Πλαστικό Προσώπου Καρκατζούλη Γεώργιο στο Ιατρείο του στην Καλαμάτα, στην οδό Χρυσάνθου Παγώνη 9. Για ραντεβού τηλεφωνήστε στο 2721403010.

sadcfaDFAsf.jpgΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ & ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση