Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

xfdsagaSDFGSWDFSFFSDFSDFDE3WEEEE.jpg

Το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία, δηλαδή ο αριθμός των ετών που ελπίζει να ζήσει κάποιος χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας που να τον περιορίζει στις καθημερινές του δραστηριότητες, αυξήθηκε το 2017 στα 64,9 έτη για τις γυναίκες, ενώ μειώθηκε ελαφρά στα 62,6 για τους άνδρες, σύμφωνα με την γαλλική στατιστική υπηρεσία Drees.Μεταξύ του 2016 και του 2017, ο δείκτης αυτός για το «προσδόκιμο ζωής χωρίς ανικανότητα» αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 0,8 έτος για τις γυναίκες περνώντας από τα 64,1 χρόνια στα 64,9, όπως ανακοίνωσε η στατιστική αυτή υπηρεσία των κοινωνικών υπουργείων.

Η εξέλιξη αυτή εξηγείται από «τη μείωση της εμφάνισης λειτουργικών περιορισμών, ιδιαίτερα μεταξύ των εβδομηντάχρονων», σύμφωνα με τη Drees, η οποία στηρίζει τη μελέτη της σε ερώτημα που τίθεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής έρευνας: «περιορίζεστε εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας στις δραστηριότητες που κάνουν οι άνθρωποι καθημερινά;».

Το 2017, ο δείκτης αυτός έπεσε κατά 0,1% για τους άνδρες στα 62,6 έτη.

Στις γυναίκες το προσδόκιμο ζωής εμφανίζει ανοδική τάση

Σε 10 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία δεν εξελίχθηκε σημαντικά για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες καταγράφει ανοδική τάση από το 2012, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της μελέτης.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι το ποσοστό των ετών ζωής χωρίς ανικανότητα ανέρχεται γύρω στο 79% για τους άνδρες και στο 76% για τις γυναίκες, με τις τελευταίες να παρουσιάζουν περισσότερους λειτουργικούς περιορισμούς, ελαφράς ή βαριάς μορφής, στις καθημερινές δραστηριότητες.
 
Τι ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το προσδόκιμο ζωής χωρίς κάποια ανικανότητα που να περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητες ανερχόταν το 2016 στα 63,5 έτη για έναν άνδρα και στα 64,2 για μια γυναίκα, διευκρίνισε η Drees.

Επισημαίνεται ότι το 2017 το προσδόκιμο ζωής στη Γαλλία ανερχόταν στα 85,3 χρόνια για τις γυναίκες και στα 79,5 για τους άνδρες.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση