Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

prosthetiki_odontiatriki.jpg

Για να λύσουμε κάποιες απορίες και να ενημερώσουμε καλύτερα τον κόσμο γράφουμε λίγες γραμμές για τον Προσθετολόγο οδοντίατρο και τη δουλειά του.

 ✔ Ο Προσθετολόγος οδοντίατρος μετά το πτυχίο του γενικού/χειρουργού οδοντιάτρου ακολουθεί διετή ή τριετή εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Προσθετική οδοντιατρική.

 👉 Η προσθετική οδοντιατρική ασχολείται με το σχεδιασμό της θεραπείας και την αποκατάσταση λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας που οφείλονται στην απώλεια τμήματος του οδοντικού ιστού ή και ολόκληρων δοντιών, μέσω της αντικατάστασης των με άλλα βιο-συμβατά υλικά.

Ο ρόλος του προσθετολόγου είναι κρίσιμος για την διατήρηση της λειτουργίας του στόματος και της ποιότητας ζωής ιδίως για τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

 👉 Ο προσθετολόγος καλείται συνήθως να παρέχει τις υπηρεσίες του όταν υπάρχει μερική ή ολική απώλεια των φυσικών δοντιών, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενή μέσω της αντικατάστασης των χαμένων δοντιών και της αποκατάστασης της λειτουργικότητας του στόματος (μάσηση, ομιλία, έκφραση) και της αισθητικής εμφάνισης του ατόμου.

Η εμπλοκή ενός εξειδικευμένου προσθετολόγου δεν είναι απαραίτητη για όλες τις προσθετικές εργασίες. Σε απλά περιστατικά, οι σχετικές εργασίες μπορούν να γίνουν από γενικούς οδοντιάτρους. Σε δύσκολες περιπτώσεις ή όταν απαιτούνται εκτεταμένες επανορθωτικές εργασίες αναδόμησης των δοντιών είναι απαραίτητη η βοήθεια του προσθετικού οδοντιάτρου και των εξειδικευμένων γνώσεων και της εμπειρίας του.

Μια γέφυρα που δεν εφαρμόζει σωστά ή μια οδοντοστοιχία που δεν πατάει σωστά στα ούλα και φεύγει από τη θέση της μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα τόσο οδοντιατρικά όσο και ψυχολογικά.

Ο προσθετολόγος μπορεί να εξασφαλίσει την καλύτερη εφαρμογή , εμφάνιση αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μιας προσθετικής εργασίας

Ο ειδικευμένος προσθετολόγος οδοντίατρος αφού ολοκληρώσει το σχεδιασμό της θεραπείας συνεργάζεται στενά με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο που κατασκευάζει τις προσθετικές αποκαταστάσεις, ώστε να προσφέρει στον ασθενή υψηλής ποιότητας εργασίες, τόσο από αισθητικής όσο και από λειτουργικής πλευράς.

Με απλά λόγια ασχολείται με τις προσθετικές εργασίες σε ένα στόμα, όπως #σφραγίσματα, γέφυρες, #στεφάνες, #οδοντοστοιχίες, #εμφυτεύματα, αλλά και τεχνικές αισθητικής οδοντιατρικής όπως ενθέματα, #λεύκανση, όψεις πορσελάνης / ρητίνης, στεφάνες, εμφυτεύματα, αισθητικά σφραγίσματα (λευκά-"αόρατα") και #καθαρισμός δοντιών.

tsiapoula.jpg

ΤΣΙΑΠΟΥΛΑ ΒΑΝΑ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΛΟΓΟΣ

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση