Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ZsdGFQASFSDFASDFASDFASDFD.jpg

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους check-up. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι οτι ο προσυμπτωματικός έλεγχος δεν περιλαμβάνει μόνο τον εργαστηριακό έλεγχο του ασθενή

αλλά και τη λήψη ορθού ιστορικού και την πλήρη κλινική εξέταση απο το θεράποντα. Είναι απαραίτητο να έχει καλλιεργηθεί εμπιστοσύνη στη σχέση θεράποντα-εξεταζομένου όπου ο ασθενής θα εκφράσει όλες τις πιθανές απορίες και ανησυχίες του.

Ακολούθως ο ιατρός θα δώσει τον πλήρη εργαστηριακό έλεγχο που περιλαμβάνει έλεγχο αναιμίας, σακχαρώδη διαβήτη και δυσλιπιδαιμίας,ουρικού οξέος.

Πάνω απο 50 ετών συστήνεται προληπτικά κολονοσκόπηση,μετά τα 40 για τις γυναίκες μαστογραφία που είναι ετήσια και ανά 2 έτη μετά τα 55 έτη.

Ο ασθενής φυσικά αν έχει συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να κατευθυνθεί απο το θεράποντα για τη συχνότητα παρακολούθησης και τις επιπλέον εξετάσεις που πρέπει να γίνουν.Τέλος θα πρέπει να εντυπωθεί ότι η πρόληψη είναι καλύτερη απο τη θεραπεία.
Επίσης το check up δεν είναι στείρα αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων αλλά όπως αναφέρθει ανωτέρω ο ασθενής πρέπει να ελεγχθεί κλινικά.

Το φαινόμενο να μην εμφανίζεται καν ο ίδιος αλλά συγγενής με τις εξετάσεις του στον ιατρό για εκτίμηση είναι λάθος διότι πάντα διαφεύγουν στοιχεία που θα ήταν διευκρινιστικά και θα βοηθούσαν στην ορθή θεραπεία του ασθενή.

  sideri_shghsghshsth.jpg

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση