Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

PSORIASIS.jpg

Τα παχύσαρκα άτομα με ψωρίαση που χάνουν το 10 -15 % του βάρους τους μπορούν να δουν σημαντική και με διάρκεια βελτίωση στα συμπτώματά τους, υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές.

Σε μελέτη που διεξήγαγαν, οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 33 κιλά, σε διάστημα 16 εβδομάδων. Ένα χρόνο αργότερα, εκείνοι που ήταν ακόμα περίπου 22 κιλά κάτω από το αρχικό βάρος τους,  διατηρούσαν τις βελτιώσεις τόσο στα συμπτώματα της ψωρίασης όσο και στην ποιότητα της ζωής τους, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

«Η ψωρίαση είναι κάτι περισσότερο από μια κατάσταση του δέρματος», δήλωσε η δρ Doris Day, δερματολόγος στο Νοσοκομείο Lenox Hill, στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση του βάρους μπορεί να πιέσει την καρδιά και άλλα όργανα και αυτή η πίεση μπορεί να ενεργοποιήσει τη νόσο.

«Είναι γνωστό τι το βάρος και η ψωρίαση, τόσο σε συνδυασμό όσο και ανεξάρτητα, αυξάνουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακής νόσου και διαβήτη. Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση . Δεν είναι απλά ένα πρόβλημα του δέρματος - μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε όργανο», πρόσθεσε η Day.

Όπως η ίδια εξηγεί, οι παχυντικές τροφές μπορεί να είναι φλεγμονώδεις και δεδομένου ότι το άγχος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο, κάτι τέτοιο μπορεί να ενεργοποιήσει την ψωρίαση. Το αυξημένο βάρος συνεπάγεται και μεγαλύτερη πίεση στα  ζωτικά όργανα, η οποία μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Η νέα μελέτη, που αποτελεί συνέχεια μιας δοκιμής, στην οποία οι παχύσαρκοι ασθενείς με ψωρίαση τυχαιοποιήθηκαν σε μια δίαιτα απώλειας βάρους, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση