Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TSAY

Για "διαχρονική ασυνέπεια της Πολιτείας στην τήρηση των υποσχέσεων της" κάνει λόγο σε ψήφισμά του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι το ΤΣΑΥ έχει ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιητήρια με τα οποία και ενημερώνει όλους τους νέους ασφαλισμένους ότι ανεβαίνουν υποχρεωτικά στην μεθεπόμενη ασφαλιστική κατηγορία.

Ο ΟΣΑ καταγγέλλει "την αδιαφορία που την διακατέχει στην στήριξη των ελλήνων οδοντιάτρων" αλλά και την απόφαση του ΤΣΑΥ να υποχρεώσει τους νέους επιστήμονες να ανέβουν ασφαλιστική κατηγορία "σε μία περίοδο κρίσης που πλήττει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους" αλλά και που η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει ήδη οδηγήσει σε αυξανόμενη και συνεχή διαρροή του επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, η νομοθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την  διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά με τελευταία  αναφορά του στις  14/2/2015 στην διάρκεια της ΓΣ της ΕΟΟ, όπου τόνισε πως η υποχρεωτική μετάταξη ανά 3ετία θα καταργηθεί εντός διμήνου.

Με αυτό το δεδομένο, στο ψήφισμά τους, οι οδοντίατροι ζητούν την "άμεση νομοθέτηση του θέματος της προαιρετικής υπαγωγής σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία για τους νέους ασφαλισμένους", ενώ παράλληλα καλούν όλους τους υγειονομικούς φορείς να αντιδράσουν και να συνταχθούν μαζί τους, ζητώντας την ανατροπή της εν λόγω απόφασης, που στηρίζεται στην "ξεπερασμένη" και "αναποτελεσματική" λογική της άκριτης είσπραξης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση