Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

dig.mam.ets.jpg
Σε ορισμένες ομάδες γυναικών η ψηφιακή μαστογραφία δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, όσον αφορά στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, σε σχέση με την αναλογική, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥ.


Ωστόσο, για προληπτικό έλεγχο γυναικών ηλικίας 40 – 50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με αφορμή την αναμενόμενη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥ, σε ότι αφορά το θέμα της Ψηφιακής Μαστογραφίας, έχει να δηλώσει τα εξής :
1. Ψηφιακή Μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο γυναικών ηλικίας 40 – 50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας.
2. Επίσης, να παρέχεται δωρεάν σε γυναίκες, όταν πρέπει να γίνει για καλύτερη διαγνωστική διερεύνηση υπάρχοντος προβλήματος.
Σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η Ψηφιακή Μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Ως εκ τούτου, η ασφαλιστική κάλυψή της αποτελεί σπατάλη των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση