Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ebola liveria

Τριανταπέντε νέα κρούσματα του ιού Έμπολα ανακοίνωσαν η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε την περασμένη εβδομάδα, αριθμός τέσσερις φορές πιο υψηλός από την εβδομάδα που προηγήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι ο ιός «δεν θα τερματιστεί ήσυχα», όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά», δήλωσε ο Μπρους Έιλγουορντ, αρμόδιος του ΠΟΥ για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, σε ενημέρωση των υπουργών Υγείας.

Τα 35 νέα κρούσματα μέσα στην εβδομάδα μέχρι τις 17 Μαΐου εντοπίστηκαν σε έξι επαρχίες της Γουινέας και της Σιέρα Λεόνε, με τα περισσότερα στην Γουινέα δήλωσε ο Έιλγουορντ. Μόλις 9 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την εβδομάδα που προηγήθηκε από αυτή.

«Ο ιός έχει αποδείξει πόσο εύκολο είναι κάποιος που διασχίζει τα σύνορα ή μια επισφαλής ταφή να προκαλέσει την επανάληψη της διάστασης της επιδημίας», όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα διαθέσει κονδύλιο έκτακτης ανάγκης ύψους 100 εκατ. δολ. για να διασφαλίσει πως δεν θα βρεθεί ξανά ενώπιον μιας τεράστιας κρίσης, όπως συνέβη με τον Έμπολα, που έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 11 χιλιάδες ανθρώπους, από τον Δεκέμβριο του 2013.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση